perjantai 3. helmikuuta 2012

Keikkabussi (Bandwagon, 1996)

Kyllä minä ymmärrän, että joskus elokuvat esitetään esimerkiksi televisiossa eri nimellä kuin millä ne ovat videojulkaisuina ja siksi hakutulokset saattavat tarjota toista nimeä kuin millä kulloisenkin elokuvan itse tuntee. Siksi onkin välillä hauska katsella IMDb:n also known as-osiota, mutta joskus sitä miettii että onko se nyt tarpeellista muuttaa elokuvan nimi, jos se kuitenkin kuulostaa samalta kuin aiempi vaihtoehto, vai eivätkö elokuvan nimeäjät tarkista onko sama elokuva jo suomennettu. Siispä Bandwagon on Keikkabussi on Bändikaravaani.

Puhelias Charlie (Matthew Hennessey), masentunut Wynn (Kevin Corrigan), lurjusmainen Eric (Steve Parlavecchio) ja haaveileva Tony (Lee Holmes) tapaavat ohimennen keikkayleisössä ja kohta heidän polkunsa risteävät uudestaan, joten bändihän siinä pitää perustaa.
Harjoituksia, bändin nimeäminen Circus Monkeyksi, ensimmäinen keikka jossa laulaja Tony ei uskalla kohdata yleisöä ja lopputuloksena on tappelu.
Kohta arvostettu manageri Linus Tate (Doug MacMillan) näkee Circus Monkeyssa potentiaalia ja järjestää pojille pienen kiertueen. Keikkakokemusten lisäksi kyseessä on koe siitä ovatko pojat tosissaan musiikkinsa suhteen ja tottavie matkalla välit kiristyvät, riidellään menestyksen taistosta uskottavuutta vastaan, kinastellaan tytöstä, osa on valmis lopettamaan, mutta lopussa kaikki on kunnossa.

Oli jotenkin huvittavaa huomata, että "people who liked this also liked" elokuvista kuten Superhulttio, Housut Pois, Detroit Rock City, Wayne's World 2, Spinal Tap ja School of Rock, sillä vaikka osa noista sopiikin musiikkiaiheensa vuoksi vertailukohdiksi, niin tämä on kyllä huomattavasti lähempänä Reality Bitesin, Singlesin, Empire Recordsin ja vastaavien kaltaisia generation x grunge-elokuvia. Siispä tarjolla on slackerkomediadraamaa jossa soi ahkerasti sellainen Lemonheadsin ja Replacementsin kaltainen alternativemusiikki ja jos tämä ei olisi selvästikin liian myöhään tehty ja liiankin indie, niin kenties Keikkabussilla olisi ollut mahdollisuuksia samanlaiseksi muistetuksi 90-luvun nuorisoleffaksi kuin nuo aiemmin mainitut. Kyseessä on siis varsin miellyttävä kevyt nuorisodraama, jossa näyttelijöillä tuntui olevan kivaa ja se välittyy myös katsojan mielialaan.

Tähdet: ***
Keikkabussi

2 kommenttia:

horrendous kirjoitti...

En muista koskaan aiemmin törmänneeni tähän leffaan, mutta kuulostaa ihan sellaiselta josta tykkäisin. Ainakin viimeisen kappaleen molemmat leffalistat vakuutti!

...noir kirjoitti...

Silloin kun ostin tämän elokuvan, ainoa tekijä jonka nimi sanoi yhtikäs mitään oli Kevin Corrigan ja hänkin oli tuolloin tuttu vain yhtälailla pienimuotoisesta slackerelokuvasta Kicked in the Head. Ja koska pidin siitä (IMDb:n perusteella olinkin ainoa), niin uskaltauduin kokeilemaan myös Keikkabussia ja varsin mukava elokuva se olikin.

Noista esimerkkielokuvista tämä on lähempänä jälkimmäisiä, mutta niihinkin verrattuna kyseessä on paljon seesteisempi elokuva, joten se ehkä kannattaa ottaa huomioon.