maanantai 27. helmikuuta 2012

Movie monday: Oscarit

Movie monday ja Oscarhuumaa.

"Viime yönä on jaettu Academy Awardsit. Mitä Oscarit sinulle merkitsevät? Vai koskettaako mitenkään? Vaikuttaako jaetut palkinnot katsomiesi elokuvien valintaan? Kiinnostaako tapahtuman pukuloisto? Vietätkö valvojaisia?"

Näh!

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Jätin Oscarit väliin tänäkin vuonna. Ei jaksa vanha enää valvoa yön läpi nääs :D Sitäpaitsi suurin osa ehdolla olevista elokuvista oli sellaisia, joita en ole edes nähnyt, joten siinä tuli sitten se toinen syy miksen Oskuja kyttäillyt....

...noir kirjoitti...

Jos ohjelma - oli se sitten jokin palkintogaala tai ei - alkaa puolenyön jälkeen, niin kyllä se lähes poikkeuksetta häviää tärkeysjärjestyksessä nukkumiselle.

Toki minä huomioin Oscarien kaltaiset tapahtumat, mutta itse gaalaa enemmän minua kiinnostaa sen lopputulokset. Vaikka pakko myöntää että en varmasti ole kertaakaan valinnut elokuvaa katsottavakseni sen vuoksi, että se olisi voittanut jonkin parhaan elokuvan, tms. palkinnon.
Onhan se toki ihan hauska puntaroida olisiko itse tehnyt saman valinnan ja tämän tälläistä, mutta minään johtavana tähtenä ei sellainen koskaan toimi.

Muistan kun kerran silloin ennen eräs asiakas pyysi etsimään juuri Oscarin voittaneita elokuvia ja minä kasasin hänelle niitä tyypillisiä Aviatorin kaltaisia pätkiä ja pistin mukaan Matrixin. Kyseinen asiakas totesi ettei hän tuollaisia tarkoittanut, johon minä totesin että Matrix voitti neljä Oscaria. Niinhän se on, että perustauno ja -taina luulee ja uskoo Oscar-voiton olevan aina merkki jostain draamaelokuvasta.
Mutta se aina kiukutti kun jotkut asiakkaat eivät muuta suostuneet katsomaan kuin (tunnettuja) palkintoja keränneitä elokuvia. Niin kuin muut elokuvat eivät olisi hyviä jos eivät ole fallossymbolia voittaneet.