maanantai 20. helmikuuta 2012

Movie monday: The One in charge

Top 3 elokuvaohjaajat?
Oh, Brother!

Okei, suosikkini elokuvaohjaajista on helppo sanoa, sillä
hän on

JOHN CARPENTER
Hyökkäys Poliisiasemalle, Pako New Yorkista,  Halloween, The Thing, They Live, Prince of Darkness, siinä muutama elokuva jotka ovat tehneet erityisen suuren vaikutuksen ja ovat pääsyy siihen miksi herra Carpenter on suosikikseni päätynyt.

Seuraavat kaksi ohjaajaa ovatkin jo hieman vaikeampia valintoja, sillä mieleen tulee suuri määrä ohjaajia joiden elokuvista olen pitänyt hyvin hyvin paljon, joten pienellä varauksella mainitsen lopulliset valintani. Nämä kaksi seuraavaa ohjaajaa valitsin sillä perusteella, että katsoin kuinka monesta kyseisen ohjaajan elokuvasta olen pitänyt kuin hullu puurosta ja kuinka monesta en. Joten tälläistä kaavaa käyttäen karsin pois suuret suosikkini kuten Steven Spielberg, John Woo, David Fincher, George A. Romero, Michael Mann, Walter Hill, Tim Burton, etc. Ohjaajia joilla on monta loistoelokuvaa, mutta suhteessa myös liian monta keskinkertaista.

Siispä ne kaksi puuttuvaa.

DARREN ARONOFSKY
Niin loistavia kuin miehen muutkin ohjaustyöt ovat, niin Pi ja The Fountain ovat niitä tajunnanräjäyttäjiä.

RICHARD STANLEY
Dokumentti natsien okkultismihaaveista, Dust Devil, Mark 13 ja Fields Of The Nephilim-videot.


Ai niin.
Christopher Nolan on loistava ohjaaja, mutta jotenkin en kuitenkaan osaa laskea häntä suosikkeihini, kun taas Clint Eastwoodin voin helposti lukea suosikkilistalle, mutta jätin hänet pois siksi, että vielä tällä hetkellä näen hänet ensisijaisesti näyttelijänä ja siten minun ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa kun en häntä huomioi.
David Cronenbergin pois karsiminen sattuu syvälle sydämeen, mutta sovitaanko että hän sijoittuu neljänneksi.

3 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Hyviä valintoja nuo. Jäivät kehvelit oman listani ulkopuolelle, mutta kärkikymmenikössä ovat ainakin Carpenter ja Aronofsky muiden muassa...

...noir kirjoitti...

Ja Ulli Lommel

Tuoppi kirjoitti...

Ei pidä Lommelia unohtaman :D