sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Beyond Re-Animator (2003)

Rotta vastaan slerba.

Siinä Beyond Re-Animatorin muistettavin osuus, joten tämän elokuvan olisi voinut suosiolla jättää tekemättä.

Nuorena poikana Howard (Jason Barry) näki siskonsa kuolevan reagentilla herätetyn kuolleen ansiosta ja kuinka tohtori Herbert West (Jefrey Combs) vietiin vankilaan.
Vuosia myöhemmin West harrastaa kokeitaan vankilassa jonne Howard saapuu työskentelemään lääkärinä. Howard halusi tietoisesti samaan paikkaan Westin kanssa, jotta voisi hengata hänen kanssaan ja nuorukainen uskoo Westin avulla voivansa tekevän hyvää.
Vankilamellakka alkaa ja paikalla on myös muutama reagentilla herätetty kuollut.
Rotta vastaan slerba.
Mutta aina on reagent. Tai nanoplasma kuten se tässä elokuvassa on välillä olevinaan. Onneksi ei sentään Midichlorian.

On sääli, että Daniel Cain-hahmoa ei ole enää mukana, sillä pidin suuresti siitä miten Bride of Re-Animatorissa hänen hahmonsa alkoi muuntumaan Westmaisen maaniseksi ja pidin etenkin siitä miten Danielin annettiin ymmärtää jäävän epätoivoonsa kiinni niin pahasti, että hän koettaa korjata virhettä uudelle virheellä jonka koettaa korjata virheellä. Eli vähän samalla tavalla kuin Stephen Kingin Uinu Uinu Lemmikissäni tehdään (asia jonka muuten ensimmäisen Re-Animatorin ohjaaja Stuart Gordon mainitsee tuon elokuvan kommenttiraidalla), joten vaikka ensimmäisessä osassa Daniel oli aika väritön, niin tähän kolmanteen osaan saakka hän olisi jo loistanut kaikissa sateenkaaren väreissä, mutta sitten hahmoa ei enää ollutkaan. Toki tuo Jason Barryn esittämä Howard oli aikalailla samanlainen hahmo, mutta tuntuu pelkältä halpiskorvikkeelta ja hahmotaantumalta.

Halpiskorvike on muutoinkin ajatus joka tulee vähän väliä Beyondia katsellessa mieleen ja vaikka kaksi edellistäkään osaa ei ollut ison budjetin elokuvia, niin ne ainakin tuntuivat täydellä sydämellä tehdyiltä ja niissä mielikuvitus korvasi rahan puutteen. Kun taas tämä vaikuttaisi pelkästään ratsastavan aiempien maineella ja on sarjansa Robocop 3. Minkä vuoksi Jeffrey Combsin esittämä Herbert West tavallaan tuntuu olevan mukana vain vetääkseen vanhat fanit mukanaan, kuten Nancy Allen Robocop kolmosessa.

Surkeiden näyttelijöiden, puuduttavan kerronnan ja väkinäisen erilaisuuden tavoittelun aiheuttaman tylsyyden (jopa musiikki tuntuu olevan kyllästynyt) joukossa ainoa pisteiden kerääjä on Jeffrey Combs, siitäkin huolimatta että hän ei vaikuta olevan aivan täysillä mukana. Ainakin Combs saa parhaimmat repliikit.
No okei, olihan se reagentin käyttö huumausainetarkoituksessa hauska idea samalla tavalla kuin Street Trashin alkoholi, mutta piru vie kun nämä tämän elokuvan näyttelijät (etenkin vankeja esittävät) olivat niin suolesta, että pienet hyvätkin ideat valuivat pönttöön.

Tähdet: *
Beyond Re-Animator

Ei kommentteja: