maanantai 30. tammikuuta 2012

Rocketman (1997)

Lapsesta saakka Fred Randall (Harland Williams) on kuivausrummussa pyöriessään haaveillut astronautin ammatista ja kun orastavan Mars-lennon kynnyksellä yksi projektiin osallistuvista astronauteista tekee pään satuttavan virheen käsitellessään väärin sittemmin tietokoneasiantuntijaksi päätyneen Fredin ohjelmaa, pääsee sankarimme kokeilemaan olisiko hänellä ohjelmansa erikoistuntijana mahdollisuus korvata tuo loukkaantunut astronautti. Koska Fred on idiootti, niin kollegat kuten Overbeck (William Sadler) vastustavat idiootin mukaan ottamista, mutta niin vain mies samaan tapaan kuin Homer Simpson omissa kokemuksissaan onnistuu juuri ääliömäisyydellään pääsemään testeistä läpi ja saa paikan miehistössä. Juuri ennen lähtöä Fred kuitenkin meinaa jänistää, mutta onneksi aikoinaan Apollo 13-lennon onnettomuudesta syyt niskoilleen saanut Bud (Beau Bridges) valaa uskoa idioottin ja matka voi alkaa.
Huumori koostuu siitä kuinka Fred vinkuu ja vonkuu kuin Youtube-kaimansa, erehtyy antamaan kollegoilleen peräpukamatuubin perunamössön sijaan, imeytyy vessanpönttöön, tekee Chewbacca-ääniä apinalle ja lopussa kun kukaan ei usko hänestä olevan mihinkään, pelastaa hän Budin avustuksella vaaraan joutuneet matkakumppaninsa ja samalla tekee Mars-matkasta onnistuneen. Ja Budin menetetty kunnia palautuu.
Juu-es-ei! Juu-es-ei!

Minä en pidä Harland Williamsia laisinkaan hauskana koomikkona ja oikeastaan ainoa juttu jossa olen tainnut pitää häntä edes lievästi hauskana oli se kohtaus Nuija Ja Tosinuijassa jossa hän erehtyy juomaan virtsaa. Joten ymmärrettävästi hän ei tässäkään elokuvassa, jossa hän hyörii ja pyörii kaikkien päälle juuri ilahduttanut minua, mutta todettakoon se että mies ainakin pistää itsensä kunnolla likoon esittäessään idoottia, että sitä uskoo hänen olevan oikeasti esittämänsä ääliö. Sääli vain, että koska painotuksen vuoksi kaikkien muiden elokuvan näyttelijöiden tehtäväksi jää olla vakavia, niin lopputulos on kuin Bio-Domessa jossa yksi osa elokuvasta on hirveää älämölöhuutoa muiden katsoessa vaivaantuneina sivusta ja sitä ei oikein kestä puoltatoista tuntia.
Sinänsä Rocketman kuitenkin sisältää tuttua kilttiä ääliökomiikkaa jota esimerkiksi Ernest-elokuvat tarjoavat, että ei sen varsinaiset vitsit ole yhtään sen huonompia taikka parempia kuin jollaisia on jo monasti kokenut. Joten kyllä tämä puolen pennin viihteenä kelpaa ja kyse onkin enää siitä jaksaako Harland Williamsia seurata samoin kuten muita vastaavia idiotismista elämäntyönsä tehneitä koomikoita.

Ja kyllä, tässä elokuvassa on oikeasti kannen mukainen vitsi jossa Fred pieree avaruuspuvussaan niin, että se paisuu kuin ilmapallo.

Tähdet: **
Rocketman

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Conanin vieraana tämä Williams on aika useasti ollut ja hänen juttunsa ovat kyllä niin omituisia, ettei niistä ota tolkkua itse Erkkikkään... Niin ja epähauskojakin tuppaavat olemaan...

...noir kirjoitti...

Meinasin mainitakin, että Williams on ahkera Conanissa vierailija ja jokainen vierailu on pelkkää sekoilua, mutta ne tuntuvat aina teeskennellyiltä juuri siksi, että ovat aina samanlaisia.
En nyt väitä etteikö Williamsilla olisi muitakin kykyjä ja puolia, mutta ainakaan minä en ole vielä sellaisia nähnyt.