maanantai 2. tammikuuta 2012

Devil's Prey (2001)

On aina rohkaisevaa kun elokuvan kannessa on väärin kirjoitettu sen ns. suurimman tähden nimi. E tai i, ei sillä niin väliä.

Aloitamme elokuvan jonkinlaisella rituaalimeiningillä, kun kamera hyörii ja pyörii kuvaamassa kynttilöitä, sarvikalloja ja punaisia verhoja. Marjakiisseliä valuu koristeelliseen pikariin ja kaapuveikot pistelevät veitsellä sidottua puolipukeista neitokaista. On niin Saatanaa että.
Palvonnasta siirrymme yöelämän valoihin, kun joukko by the numbers-nuoria (joista yksi muuten näyttää 20 vuotta 20 vuotiasta vanhemmalta) päättää lähteä reiveihin. Neon neon ja tanssijalkaa vipattaa kun dokataan ja pilleröidään keskellä maaseutua.
Nuoret lähtevät pois ja törmäävät pahoin loukkaantuneeseen neitiin joka oli paennut saatananpalvojien käsistä ja kohta saadaan ajella karkuun kun pahikset jahtaavat. Nuo reivit kun olivat keino jolla saatananpalvojat löytävät itselleen uusia uhreja. Tottakai.
Juostaan metsässä.
Kävellään metsässä.
Metsässä.
Saatananpalvojat jahtaavat.
Aamu sarastaa ja nuoret löytävät pikkukylän ja pappi Sethin (Patrick Bergin) jolta pyytävät apua. Arvatkaa vaan, onko juuri Seth noiden saatananpalvojien pomo? No on, vaikka ystävää esittääkin.
Syrjäseutusheriffi (Tim Thomerson) ei ole uskoa nuoria, mutta haluaa ottaa asiasta selvää ja Seth ampuu hänet.
Tietenkin kaikki kylän asukkaat ovat myös saatananpalvojia, kuten myös se pelastettu tyttö. Öö, okei.
Sitten taas viillellään tyttöä ja juodaan verta.
Jokin pakanajuhla on alkamassa ja sen vuoksi kutitellaan sulalla. Nuorisojoukon kiltti tyttö saa luvan olla uhrilahjana mille lie vuohenpääjumalalle. Niin ja sinä joukon tuhmaa tyttöä esittävä näyttelijä. Olet kuollut, älä enää liikuta vatsaa hengityksen tahtiin.
Lato räjähtää ja pari nuorta jää henkiin.
Seth seivästyy ja Saatana on voitettu.
Vai onko?

Voi Luoja että oli huono elokuva.

Näyttelijät olivat sen luokan virnuilevia idiootteja, että sitä vain toivoi heidän joutuvan puukon kohteeksi mahdollisimman pian.
Juoni oli niin kulunut ja ennakoitavissa, että lopputuloksen ja matkan sinne oli nähnyt jo ennen kuin ehti dvd-koteloa avaamaan.
Kuvaus ja visuaalisuus sai uskomaan puhtaan pahuuden olemassaoloon, sillä vain Saatana saattaisi tehdä näin paljon kiusaa katsojalle.
Dialogi oli loistavaa, josta esimerkkinä tämä repliikki joka sanotaan kun saatananpalvojaa puukotetaan vatsaan: "This is supernatural shit man!"
Eli elokuva oli ihan kakkaa. Eikä edes (tahattoman) hauskaa sellaista.

Elokuvan pituus on hiukan alle 90 minuuttia ja golf-aplodit kaikille jotka jaksavat katsoa yli 20 minuuttia.

Tähdet: ~
Devil's Prey

1 kommentti:

Tuoppi kirjoitti...

Yay me! Golf-aplodit ansaittu, sillä loppuun asti tämänkin aikoinani tuijoittelin, vaikka pahaa tekikin...