torstai 26. tammikuuta 2012

Animaatiot osa. 5

HULK (The Incredible Hulk, 1982 - 1983)

Vaikka Suomenkin televisiossa on pyörinyt jos jonkinlaista Marvel-animaatiota, niin en muista pahemmin seuranneeni sellaisia muutoin kuin kasettimuodossa. Marvelin suhteen sarjakuvat olivat enemmän se SE juttu minulle, vaikka myönnänkin että DC on aina rulettanut enemmän ja DC:n animaatioita vasta sitten löytyikin ihan rutosti kasetteina. Muistattehan tekin ne? Ne olivat niitä kasetteja joissa oli aina muutakin kuin pelkkää Batmania taikka Aquamania, kuten vaikkapa Voimahiiren seikkailuja.
No mutta kuitenkin, ainakin Hulk-kasetit ovat kulkeneet mukanani luoja ties kuinka monta vuotta, mutta hyvin hyvin monta kuitenkin. Ja tämä Hulk 2-kasetti on eritoten jäänyt mieleeni ja oikeastaan aika hassusta syystä. Muistan nimittäin sen, että kun muksuna ensimmäisen kerran katsoin tämän kasetin, niin söin samalla ranskaleipää jonka päälle olin sulattanut juustoa. Että se siitä sitten.

Tämä nimenomainen Hulkin inkarnaatio on ainakin omasta mielestäni Marvel-piirrettyjen yläluokkaa, sillä niin monenkirjavia tuotoksia sieltä joukosta löytyy. Tosin sortuu tämäkin sarja kierrättämään kohtauksiaan, mitä monet animaatiosarjat etenkin ennen tekivät ja vaikka piirrosjälki onkin varsin maittavaa, niin mitään taiteen riemuvoittoa se ei ole. Silti palaset osuvat sopivasti kohdilleen. Hulk muuten näyttää Tapio Liinojalta.
Tarinat ovat välillä nolostuttavankin huonoja ja se että joka kerta muuttuessaan Hulkiksi on Bruce Bannerilla kauluspaita ja kravatti ja tottakai ne repeävät hänen muuntuessaan, niin on vain typerää kun palatessaan takaisin on jopa kravatti paikoillaan. Toki ymmärrän että nopeasti tehdyssä piirretyssä sarjassa kuljetaan oikoteitä pitkin, mutta kun se Hulkiksi ja takaisin muuttuminen tapahtuu jotain miljoona kertaa joka jaksossa, niin olisivat he voineet tehdä siitä vaatteiden korjaantumisesta edes pari erilaista versiota. Hitto, jopa Teräsmiehen kohdalla tajuttiin väittää että hän oli muka tyhjiöpakannut vaatteensa viitassaan olevaan piilotaskuun, mutta Hulk on niin Tuonpuoleinen ja Molekyylimies, että ne vain Puff the magic dragon ilmaantuvat takaisin.

Se elää, kasvaa ja tuhoaa (It lives! It growns! It destroys!)
Tohtori Protoa kiusaa se, että tohtori Banner saa prioriteetin tehdä kokeitaan gammasäteillä ja hänen itsensä täytyy odottaa omaa vuoroaan. Joten tohtori Proto vetää kiusallaankin vivusta samaan aikaan kuin Banner ja kehittää The Blobin. Sitten tietenkin Blob pääsee karkuun ja syö melkein kaiken vastaan tulevan ja kasvaa ateria aterialta. Eikä totori Proto hyväksy ajatusta luomuksensa tuhoamisesta.
Aina välillä Banner muuttuu Hulkiksi ja juuri Hulkista huokuva gammasäteily lopulta taltuttaa Blobin.

Tähdet: ***
Hulk

TEINI-IKÄISET MUTANTTININJAKILPIKONNAT (Teenage Mutant Ninja Turtles, 1987 - 1996)

Tai Hero Turtles jolla se myös siellä täällä tunnetaan, mutta Turtles on Turtles vaikka laulaisi Happy Together.

Hei, kuka muka ei diggaa Turtleseja, oli sitten kyseessä tämä funky animaatiosarja, alkuperäinen väkivaltasarjakuva, menestyksen huipulla surffannut lastensarjakuva, pitkät elokuvat (varsinkin ensimmäinen) ja Vanilla Ice. Go Ninja Go Ninja Go!

Aiheeseensa sopivaa piirrosta, hauskoja hahmoja, hupsuja tarinoita, loistava musiikki ja dialogi joka on kuin luotu siteerattavaksi:
Leonardo: Where's the Shredder? 
Baxter Stockman: I'll never talk. 
Raphael: You'd better, or else I'm gonna get... Sarcastic.

Minä tulen niin iloiseksi tätä sarjaa katsoessani, että se riittää minulle.
Ja muuten, väittäkää vaan vastaan, mutta kyllä se Tikku on parempi nimivaihtoehto kuin Särö.

Kärpäsen Hyökkäys (Enter the Fly)
Krang pistää tohtori Baxterin atomimyllyyn ja sopivasti siellä on mukana myös kärpänen, mikä johtaa erinomaiseen popkulttuuriviittaukseen kun Baxterista tulee Baxterfly.
Toisaalla April nukahtaa nuuhkittuaan Silppurin lähettämää kukkalähetystä ja kilpikonnat koettavat keksiä miten herättää neitokainen. Avuksi keksitään jokin toinen kukkanen, mutta sekä Baxterfly sädepyssyineen, että myöskin Silppuri robotteineen on tiellä.
Turtlesit voittavat.

Tähdet: *****
Teini-ikäiset Mutanttininjakilpikonnat

7 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Hulkista tulee mieleen Bill Bixby ja kuinka hänellä yhdessä Hulk elokuvistaan oli parta. Vaan kun Hulkiksi pälähti niin partakin hävisi jotenkin kummallisesti. Ja kun taas Banneri palasi niin samoin teki myös partakin... Outoa... :D

...noir kirjoitti...

Eihän siinä ole mitään outoa, sillä kun Banner muuttui Hulkiksi, niin pää paisui sen verran että se kasvoi yli paikoillaan pysyvän parran. Öö, siis joo.

Tuoppi kirjoitti...

Jaa niinkö siinä kävikin. No hyvä että selvisi tämäkin mysteeri. Voi taas nukkua yönsä rauhassa kun ei tartte tuotakaan enää pohtia...

...noir kirjoitti...

Se on vähän samanlainen pulma kuin se, että jos Hopeasurffari on alaston, niin miksi hänelle piirretään alushousujen rajat? Vai onko hänellä hopeakalsarit?

Tuoppi kirjoitti...

Elämää suurempi kysymys tuo. Vaatii ankaraa pohtimista. Ei pysty näin suoralta kädeltä siihen vastaamaan...

Anzi kirjoitti...

Olin 13-vuotiaana sitä mieltä, että eka Ninja Turtles leffa on maailman paras elokuva. Olen yhä osittain sitä mieltä.

Mutta siis tuosta Hulk-mysteeristä. Oletteko miettineet että miksi Bruce Bannerilta repeävät Hulk-muutoksen yhteydessä aina kaikki muut vaatteet paitsi housujen haaroväli? Käyttääkö hän joitain erikoisvalmisteisia housuja, jotka venyvät haarovälistä?

...noir kirjoitti...

Jos Banner käyttäisi verkkareita, tai muita venyvämpiä housuja, niin ne eivät ehkä repeäisi kasvua kohdatessaan (ellei Hulk kasva kuten Ang Leen versiossa.)Mutta kun hänellä on aina suorat housut jotka eivät pahemmin anna kasvuvaraa. Mutta sama se on She-Hulkin kanssa, aina ne repeytyneet vaatteet peittävät arat paikat, vaikka en haluaisikaan.