maanantai 5. syyskuuta 2016

U.S. Seals 2 (U.S. Seals 2: the Ultimate Force, 2001)

Kun paha hylje Frank (Damian Chapa) menee ja murharaiskaa kouluttajasensein tyttären tekee mestari tietenkin seppukun. Joskus myöhemmin Frank menee vielä apulaisineen kaappaamaan miljardin dollarin lunnaita varten nätin ydinfyysikko Janen (Kate Connor), mutta haluaa oikeasti rahan sijaan Janen rakentavan hänelle pommin jotta hän voi kiristää enemmän rahaa. Apuun tarvitaan siis hyvää hyljettä Caseyta (Michael Worth), mutta hän on jättänyt sotilashommat taakseen. Kunnes tietenkin kuulee Frankin olleen asialla ja sehän se vasta suututtaakin sillä Casey haluaa kostaa sen alussa mainitun sensein kuoleman. Casey kokoaa taistelulajijoukkonsa hylkeiden ulkopuolelta ja houkuttelee sensein ninjatytär Kamikon (Karen Kim) mukaansa. Jälkimmäinen on hyödyllinen jo siksikin, että Frankilla on oma taistelulajitaitoinen amatsonisoturinsa Sophia (Sophia Crawford) jonka kenkimiseen tarvitaan vastaavasti naisenergiaa.

Rakastan sitä kuinka överiksi joitakin juttuja on vedetty ja eritoten mieleeni on se, että joka helkkarin liike nyrkin avaamisesta astumiseen aiheutti sellaisen whoosh!-äänen ja kun tässä osassa toiminta on huomattavasti riehakkaampaa kuin edellisessä elokuvassa voitte olla varmoja jotta whooshia kuullaan todella usein. Hitto, matkapuhelimen ottaminen povitaskustakin aiheutti sen äänen ja jopa pelkkä nyökkäys. Fist bump puolestaan aiheuttaa räjähdysmäisen ääniefektin!
On kungfua, miekkailua, ammuskelua, räjähdyksiä, pölkkypäädialogia, naiset koristeita, miehet tosimiehiä ja kokonaisuus on tietenkin ihan silkkaa äijämeininkiä, ja vaikka mukana on edelleen sitä samaa jenkkiuhoa niin tee työtä jolla on tarkoitus ampua pahiksia-viestin sijaan nyt sanotaan let's party! Eikä enää tunnuta edes teeskenneltävän vakavasti otettavuutta.
Itse asiassa Damian Chapan pahan hylje-hahmon puheet siitä kuinka hylkeet ovat etuoikeudettuja ja siten kaikki on heille luvallista vaikuttaa melkeinpä piikiltä aiemman elokuvan elitististä hyljementalitettia kohtaan.
Chapalla tuntuu olleen hauskaa superilkeänä pahiksena, Michael Worth on sopivan ilmeetön mutta ei siltikään pelkkä pölkky sankariksi ja naiset ovat tosiaan pääosin ehkä vain koristeiksi tarkoitettuja ja tietenkin he ovat siihen lokeroon sopivasti kauniita, mutta kiitos sen pienen pilkkeen silmäkulmassa ovat he myös muutakin kuin pelkkiä tyhjäsieluisia bimboja. Pahisbeibi ja ninjanainen kenkivät niin vakuuttavasti kankuille, että heti elokuvan katsottuani piti databeissata mitä muuta Sophia Crawford on tehnyt sillä neiti hyppäsi sujuvasti sinne Zoe Bellin ja Cynthia Rothrockin rinnalle. Niin ja Kate Connor tuntuu ottaneen huumorilla ydinfyysikkoroolinsa.
Ei tätä hyväksi elokuvaksi kutsuisi edes Tuukka Temonen, mutta toimintaa on paljon, se on sujuvasti kulkevaa (tästä huomaa, että monella mukana olevalla on runsaasti aiempaa kokemusta lähitaistelusta, tms.) ja elokuvan tekijöillä on selvästi ollut kieli poskessa (esim. erään yhteenoton aikana musiikki on luonnollisestikin spagettiwesternia, mitä se ei muulloin ole) eikä täten pölhöyksiä murehdi vaan hyväksyy elokuvan erinomaisesti sen tarkoittamalla niin huono että hyvä-tavalla.
Lopun tuplakaksintaistelu on silkkaa nirvanaa.

Damian Chapasta voisin mainita vielä sellaista, että mies on aivan kauhea näyttelijä ja istuu siten aika hyvin esimerkiksi Richard Griecon, Casper Van Dienin ja Patrick Muldoonin seuraan, jolloin pelkästään kyseisen näyttelijän läsnäolo luo mielikuvan kökkötraktorista. Mikä on sillä tavoin hyvä asia, että jos nimenomaan etsii roskanautintoa ajautuu harvoin harhaan Chapan ansiosta. Joskin kuten nuo kaikki muutkin mainitut vertaisnäyttelijät, on myös Chapa tehnyt jotain hyvää urallaan ja joskus jopa ollut itse yksi sen hyvän hyvistä puolista. Tässä tapauksessa se on Samaa verta:
Mutta haluatteko kuulla jotain todella outoa, no minäpä kerron. Chapa on ohjannut elokuvat Bobby Fischerista, Marlon Brandosta ja Roman Polanskista, ja esittää itse niin sekä Fischeria, Brandoa että Polanskia. Hän ei todellakaan ole niin muuntautumiskykyinen esiintyjä. Haluaisitteko te muka nähdä elokuvan Neil deGrasse Tysonista ja häntä esittäisi Billy Blanks?
Tai no, tuo voisi oikeastaan olla aika bad ass-leffa.

Tähdet: ~ tai *****

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Onpas siinä kerrassaan vihaisen näköinen hylje. Osaa näköjään kung fuakin.

...noir kirjoitti...

Sealed with a fist.