keskiviikko 11. joulukuuta 2013

War of the Dead: Stone's War (2011)

Pitkään aikaan en ollutkaan suuttunut pahasti elokuvalle.

Aikaa kulunut 03:49. Mitä helvetin kotivideota minä katson?
Jeespoks ja okrapokra, natsit tekevät taas kuolemaa uhmaavia kokeitaan ja suomalais-amerikkalainen eliittikommandospecialforcesjoukko vetää ryssää pataan.
Aikaa kulunut 10:06 ja olen jo nauranut niin, että alkoi olla vaikea saada hengitettyä.
Siis voi jumalauta mitä puunaamoja kaikki tuntuvat olevan ja elokuva vaikuttaa kaikin puolin kuin joltain kouluprojektilta joka lähetetään johonkin Summeriin esitettäväksi.
Sitten muristaan ja ammutaan zombeja. Nyrkkitappelu superzompparin kanssa on melkein yhtä surkuhupaisan huvittava kuin Day of the Deadin (2008) vegetaristizombi.

Maailmassa on runsaasti natsizombielokuvia. Tämä on valitettavasti yksi niistä.

Kun tästä elokuvasta ruvettiin alunperin puhumaan, niin se innosti minua hieman enemmän kuin jokin Skeleton Crew ja Dark Floors, sillä jos olemme mitään koskaan oppineet niin natsizombit ovat loistava viihteen lähde. Joten hälläväliä millaista B-kuonaa sieltä oikein tulee, sillä kunhan natsizombeja (ja venakkozombeja) ammutaan päähän sen tulisi riittää. Sittenhän alkoi pinnalle vuotamaan tietoja kuvausongelmista ja eritoten budjetillisista pulmista, ja ehdin jo toviksi unohtamaan koko Stone's Warin. Nyt kun tämä viimein tuli eteeni, niin vähäisetkin odotukseni olivat kaikonneet ja ajattelin vain nauttia zombiäksönistä.
PERKELE!
En ota nimiä esille, mutta tässä olisi Elia Kazanilla töitä, sillä tämän elokuvan tekijöiltä tulisi estää ammattinsa harjoittaminen. Siellä on mukana varsin päteviä nimiä, mutta kokovartalokipsissä pökkelöinti ja botoxeläytymisellä puujalkaenglantia vääntävät näyttelijät saavat uskomaan ihmiskunnan toivottomuuteen. Visuaalisuus saa Mos Defin ja Jack Blackin ruotsittamat elokuvat näyttämään Michael Bay-budjetin tuotoksilta, ja Ed Wood olisi ylpeä tämän elokuvan pahvihautausmaasta. Ei siis ehkä olisi kannattanut mennä merta edemmäs kalaan, vaan pysytellä suomenkielessä ja tyytyä typistämään tämä youtuben 10 minuuttiseksi kännykkäkamerahäröilyksi.
War of the Dead on ruma, kuulostaa ripulilta ja zombiemätöksi uskomattoman tylsä. Niin huono, että tekee mieli katsoa Dark Floors.
Ehkä kuitenkin leikkaan vaikkapa jalkani irti tai jotain.

Paljon dramaattisia hidastuksia.

Tähdet: ~
War of the Dead: Stone's War

4 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Tämä oli tasoltaan lähes yhtä hyvä kuin Zombie Lake vuodelta 1981 :D

Occo kirjoitti...

Mikähän siinäkin on kun tätäkään menestysreseptiä ei tahdota saada toimimaan...

Jessus kirjoitti...

Meikäläinen tässäkin kohtaa täydellinen outolintu, koska tykkäsin tästä leffasta jopa aika paljon.

...noir kirjoitti...

Vähän niin kuin dodo