tiistai 26. helmikuuta 2013

Movie monday: uusi Oscar-kategoria

"Mikä on sellainen elokuvanteon osa-alue, joka mielestänne ansaitsisi enemmän huomiota? Minkälainen palkinto gaalasta puuttuu?"

Välillä toivoisin, että olisi oma palkintonsa yksittäisille kohtauksille. No, Music Televisionin elokuvapalkinnoissa on se paras suudelma-kategoria, mutta ihan siitä ei ole kyse. Mutta se voi olla myöskin sitä.
Tarkoitan siis sitä kun katsot jotain elokuvaa ja se voi olla huonokin leffa, sillä ei ole väliä, mutta siinä on se yksi tietty kohtaus jossa kaikki palaset ovat kohdallaan. Oli se sitten stop motion-animaatio, keskustelukohtaus jossa puhutaan paljon, hiljaista seisoskelua, Roy Battyn kuolinpuhe, William Munnyn loppu-uho, kuva HAL9000:sta, Hardboiledin sairaala-ammuskelu, Jamie Lee Curtisin tanssi, Reservoir Dogs-kävely, ihan mitä tahansa, mutta juuri se on sellaisenaan niin täydellinen, että millimetri vasemmalle taikka oikealle pilaisi sen täysin.
Idealistisesti kuvittelen, että tälläinen palkinto (tässä tapauksessa se on tietenkin Oscar-pysti) olisi mahdollista antaa myös elokuville jotka yleensä jätetään täysin huomioitta. Mutta tottakai me kaikki tiedämme, että jokin Cynthia Rothrock elokuva jäisi täysin akatemialta noteeraamatta kun mahdollisuus on ottaa esille kaikille sopivia Kauniita Mieliä.
Ja tottakai kyseessä olisi aika hankala kategoria, sillä irrallisena palkintoehdokaskohtaus saattaisi menettää tehonsa joka sillä olisi kokonaisuus huomioon ottaen.

Kuitenkin jokin näinkin pieni voisi olla se kaikkein tärkein.

Ei kommentteja: