perjantai 16. elokuuta 2019

Operaatio Stormbringer (Frogmen: Operation Stormbringer, 2002)

Seuraava jenkkiarmeijan alalajike vauhtiin ja kyllä, tämänkin taustalta löytyy Avi Lerner ja muut samat tutut nimet kuin tuosta edeltävän postauksen Marinesista sekä niistä kaikista muistakin vastaavista Operation Delta Forceista, etc.
Ja kas! Operaatio Stormbringer on toiselta nimeltään U.S. Seals 3: Frogmen.
Niin ja tietenkin myös U.S. Seals 3: Dead or Alive sekä Commando Deep Sea.

Sammakkomiehet, joka ei siis vesillä ja maalla liikkumisesta huolimatta tarkoita jotain amfibifista ihmiseläintä vaan ihan vain navy sealseja ja he ovat tällä kertaa superpahan terroristi Casperin (Bentley Mitchum)  perässä. Kiinniotto-operaation (ei vielä Stormbringer. Joskaan sitä titteliä ei taideta käyttää myöhemmänkään mission aikana) alkaessa eräs sammakkomiehistä kertoo vaimonsa menevän seuraavana päivänä synnyttämään, joten ihan satavarmasti tämä mies menehtyy tällä reissulla. Jep.
Tehtävän siis mentyä käsille on aloitettava uusi ja nyt ryhmänjohtaja Rickillä (Tyler Christopher) on aiempaa suurempi motiivi onnistua saamaan Casper kiinni, kuolihan hänen vuokseen hyviä miehiä kuten se tuleva isä joka muutti vaimonsa leskeksi. Siispä matkataan Albaniaan estämään Casperia saamasta jotain atomivetylaserpommia tai jotain ja tottakai tämä hyvin yhteenhitsautunut sammakkomiestiimi on koostettu sotilaista joilla ei joko ole aiempaa kenttäkokemusta tai eivät vain muuten ole Rickin mieleen, kuten vaikkapa se kollega jota hän syyttää edellisen tehtävän epäonnistumisesta ja terroristiopas joka oli vielä pari päivää sitten Casperin bestis. Vai oliko? Ettei vain olisi Casper itse? Sepä vasta olisikin yllätys kun mies kuitenkin pääsi yhden edellä esiintyvän kansivaihtoehdon ainoaksi ihmisvalinnaksi.

Operaatio Stormbringer on ihan samaa tauhkaa kuin ne kaikki muutkin. Jopa niin paljon, että levyt voisi sekoittaa keskenään eikä huomaisi katsovansa väärää elokuvaa koska se ei sisältönsä perusteella olisikaan sellainen. Aivot narikkaan ja rutiinitoimintaa. Sinänsä se Casperiin liittyvä susi lammasten vaatteissa-idea oli kelvollinen, että ainakin hetken verran oli kirjoittajille annettu mahdollisuus tuoda mukaan jotain liukuhihnaa yritteliäämpää, mutta se jääkin ainoaksi hetkeksi kun kulmakarvojaan nostaa, muutoin mennään eh!-tasolla jälleen kerran.
Vein kirpparille, hintapyyntönä 0,50€.

Tähdet: *

3 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Casper? Trait trait trallallaaaaa...

...noir kirjoitti...

True Liesissa on kohtaus jossa kerrotaan pääpahiksen käyttävän taiteilijanimeä Sand Spider ja ilmeisesti vain syystä, että se kuulostaa pelottavalta. Ei ollut tainnut tavata Casperia.

Franco kirjoitti...

Ja ei kai vielä trait-trait-Casperilla vastustajana Eulaalia Kenkkunen? Se olis elokuva!