Rikollispomo Ma Kun (Kuan Tai Chen) pitää Hong Kongia vallassaan ja osoitukseksi tästä hänellä on hallussaan...no, se on jokin rihkamakaulakoru. Maineikkaan kaikille säädystä riippumatta avoinna olevan Dragon Tiger Gate-kamppailulajikoulun oppilas ja sen perustajan kuumaverinen poika Tiger Wong (Nicholas Tse) ajautuu kiusattuja suojellessaan tappeluun Ma Kunin ravintolassa ja kohta raajat sätkivät kuin viimeistä päivää. Samalla ilmenee, että Tigerin kauan sitten perheestään erkaantuntun veli Dragon Wong (Donnie Yen) on ajautunut Ma Kunin apulaiseksi, mutta ei tarvita suuriakaan ennustajan lahjoja tajutakseen, että vaikka Dragon nyt työskenteleekin ilkimyksen puolella niin jossain vaiheessa asia ei tule olemaan niin. Tämä tapahtuukin jo pari minuuttia esittelyn jälkeen kun Dragon murjoo arviolta 12 000 (no, ehkä hieman vähemmän. Mutta vain hieman) Ma Kunin lakeijaa syystä, että he ovat ilkeitä. Kuitenkin ennen kuin se hyviksenä oleminen porautuu kunnolla myös Dragonin kalloon tulee hän toimimaan vielä Ma Kunin apuna, mutta aikomuksenaan suostutella Ma Kun jättämään rikollisen uransa raakseen ja kyllä Dragon lopulta astuu veljensä rinnalle potkimaan kaikki mahdollisia pahiksia kankuille. Ei kuitenkaan kahta ilman kolmatta ja niinpä Tigerin uusi rehvakas ystävä Turbo Shek (Shawn Yue) toimii apuna ja nyt ei kyllä enää kenenkään kannata olla tuhma, ei edes demonimaisen Shibumin (Yu Kang) joka on todellisuudessa kaikkien pahisten pomo ja verisesti loukkaantunut kun Ma Kun julkeaa jäädä pahuudesta eläkkeelle. No, Ma Kun ei tainnutkaan olla kovinkaan sydämestään mukana pahuuden puolella kun jätti rikollisen uran taakseen ihan vain koska Dragon kiltisti pyysi. Ei kun ihan oikeasti.
Sarjakuvaan pohjautuva Dragon Tiger Gate näyttääkin siltä, mutta sitä lukematta omaan mieleen nousi enemmänkin videopelit ja niistä nimenomaan Double Dragon jonka veljeksiltä nämä tämän elokuvan Tiger ja Dragon vaikuttavat, mutta muutoinkin päähän nousi ajatus että tämä leffa on se mitä se Double Dragonin jenkkifilmatisointi halusi olla. Samaan tapaan hivenen hassu, hölmökin, mutta toisin kuin se Dragon Tiger Gate on naurettava oikeastaan vain kampausten ja vaatevalintojen vuoksi. Siis ihan oikeasti, katsokaa nyt tätä:
Mutta joo, tämä elokuva vaikuttaa suurelta osin siltä kuin katsoisi jotain beat 'em upin läpipeluuta jossa kuljetaan mukiloimassa erilaisia pikkupahiksia kunnes kohdataan loppupomo ja siinä se sitten olikin. Hitto, Turbo Shek näyttääkin siltä kuin kuuluisi johonkin Streets of Rageen:
Lisäksi Turbo Shek on loistava nimi.
Dragonille ja Tigerille on tietenkin kirjoitettu myös tyttöystävät, mutta ei heillä juuri muuta virkaa ole kuin suurinpiirtein jokin Bowser on kaapannut prinsesssan, kun jos jotain vähänkin syvempää tarinaa koettaa etsiä niin sen löytää korkeintaan jonkinlaisesta tuhlaajapojan (Dragon) paluusta ja veljessuhteiden uudelleenherättämisestä, joskin nekin ovat aika pinnallisia raapaisuja. Huvittava ja tyystin välinpitämättömästi hoidettu juonikuvio oli myös se miten Dragon pyrkii houkuttelemaan Ma Kunin jättämään rikolisen uran taakseen, sillä se keskustelu menee suurinpiirtein näin:
Dragon: "hei ihan tosi, älä ole ilkeä."
Ma Kun: "no, hyvä on."
On tämä kuitenkin pääasiallisesti vain kulje eteenpäin, potki, lyö, kulje eteenpäin-elokuva ja siksi kaikkinainen mukana oleva mukadraamallisuus tuntuukin vain välinäytöksiltä joiden kohdalla takoo armotta kaikkia näppäimiä nähdäkseen mikä niistä toivon mukaan olisi skip cutscene. Kun Dragon Tiger Gate pääsee vauhtiin niin se onkin varsin ärhäkkää menoa, että peukut sille. Ne väliosuudet vain ovat valitettavan laiskoja tehdäkseen pinnalliseksi jätetystä draamasta kiinnostavaa ja siten ne hidastavat elokuvaa tarpeettoman paljon ja kun näkee ne vaijerifut niin ei todellakaan kaipaa hidastustöyssyjä matkalle.
Jatkoa kaavailtiin, jatkoa ei tullut.
Tähdet: ***
2 kommenttia:
Menisköhän tuo Turbo Shek maistraatissa läpi nimeä vaihtaessa? Veikkaan että ei...
Jos se olisikin Heikki Turbo Shek.
Lähetä kommentti