tiistai 3. lokakuuta 2017

Lokakuu kuuluu kauhulle pt.2: The Dawn (2006)

IMDb rating 2.2/10. Sehän on jo aika suuri harppaus edellisestä elokuvasta.
Ei muuten tasan tarkkaan ole.

Professori (jonka roolihahmon nimi on professori) opettaa oppilailleen... öö... ihmisuhrauksesta tai jotain ja siksipä on aika ekskursion jonka vuoksi siis niinku laimeeta-asenteen opetuslapset lähtevät opettajansa seuraksi hänen loma-asunnolleen ns. sivistyksen ulkopuolelle. Chilli hiphopbiitti kulkee koko elokuvan halki, vedetään jointtia ja nuoret puhuvat nuorisokieltä kuten oh no you didn't ja my nigga, sitten professori lietsoo itsensä johonkin tribaalimeininkiin ja se ei varmaankaan lupaa hyvää oppilaille jotka ovat tulleet katsomaan miten ennen kristinuskoa ihmisiä uhrattiin ties mille tulivuorelle tai jotain. No kuitenkin, joku rupeaa pilkkomaan nuorisoa metsässä.

En löytänyt oikeastaan mitään tietoja tästä elokuvasta, mutta sisällön perusteella kyseessä saattaisi olla onnekkaasti levitykseen päässyt harrastelijatuotanto, varsinkin kun koko elokuvan tekijätiimi on laskettavissa suunnilleen kahden käden sormilla ja monille tämä on ollut uran ensimmäinen elokuvatuotanto sekä ainoa tuotanto niin kaveriporukan oma huba (ilman iloa) tulee hyvin vahvasti vahvasti esille. Joskin kenties yllättäen idea ja valmistumisvuosi huomioiden kyseessä ei ole found footagea, mitä kyllä koetetaan takoa tajuntaan jo juonitiivistelmällä ja eritoten tämän nimenomaisen dvd-painoksen kannella. Ei, en tarkoita tuota demonineitoa jota ei tietenkään itse elokuvassa ole vaan mitä hittoa siellä oikeassa yläkulmassa oikein on?
Näyttää kovinkin tutulta.
Jep, tätä on ihan taatusti koetettu myydä Blair Witch-tyylisenä elokuvana ellei jopa suoranaisena kopiona, mutta yhteistä tässä on vain opiskelijat keskellä ei mitään. Samapa tuo mitä yrittivät, The Dawn on osoitus elokuvasta jonka olisi pitänyt jäädä koulutyöksi josta opettaja antaisi ei aivan hylättyä, mutta ei kovin mairittelevaakaan arvosanaa. Amatöörimäisyyden voi vielä antaa joiltakin osin anteeksi koska kyseessä ei selvästikään ole parkkiintuneiden ammatti-ihmisten (tai ammattieläinten. Hei, en minä tiedä vaikka siellä jokin lynx lynx olisikin ollut messissä) aikaansaannos, mutta vaikka ei välittäisi surkeista näyttelijöistä, surkeasta valaistuksesta (ilmeisesti suurelta osin rahanpuutteen vuoksi luonnonvaloa), surkeasta äänityksestä (ulkotiloissa luontoambienssi puurouttaa ikävästi dialogia) tai muusta sellaista, ei sitä kuitenkaan voi hyvällä omatunnolla antaa anteeksi pitkäpiimäisyyttä jota elokuva tarjoilee auliisti koko pituudensa ajan. Voi luoja kuinka tylsä tämä elokuva onkaan. Miten 80 minuuttinen elokuva on voitukin saada tuntumaan 180 minuuttiselta. Taito se on sekin. Lisäksi on todettava, että koska kyseessä on käytännössä jälleen yksi miljoonasta tappaja vaanii pusikossa-slasher niin kenties, ehkä, mahdollisesti hiphopahtava chill out-beatitude ei ole kaikkein onnistunein tapa nostaa pulssia. Se sopii paremmin niiden ruohonpolttelukohtausten taustalle.

Tähdet *

Ps. tänään piirtelin töissä kurpitsaan joten tähän loppuun luonnos ja tulos.

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Yhdennäköisyys on silmiin pistävä. Luonnoksen ja kurpitsanassun välillä meinaten. Leffa taasen on minulle täysin tuntematon mitättömyys.

...noir kirjoitti...

Tämäkin on viropainos, etten tiedä onko sitä täällä julkaistukaan. Parempi olisi ettei,meillä on jo ihan tarpeeksi kärsimistä Justimuksesta.