sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Mega Shark Versus Mecha Shark (2014)

Egyptiin (joskin paikalla ei ole muuta merkitystä kuin saada tällä kertaa pyramidit kuvaan. Yhtä hyvin se voisi olla Australia ja Sydneyn oopperatalo. Joka onkin myöhemmin mukana) matkaava hinaaja vetää perässään jäävuorta jonka sisällä oleva jättihai, Megalodon päättää vapautua ja heittää hinaajan autiomaahan, rikkoen sillä kuuluisan nähtävyyden, Sfinksin. Koko atlantti suljetaan vesiliikenteeltä, mutta onneksi pikkubotski ja vielä pienempi sukellusvene saa chillailla  vaara-alueella, sillä onhan kapteenina sentään väsyneen oloinen tohtori Jack (Christopher Judge). Miehistöäkin on yhden tohtorikollega Rosien (Elisabeth Röhm) ja koppavan tekoälyohjelman verran. Kolmikkoa tarvitaan taistelussa jättihaita vastaan ja avukseen he saavat titaanista sekä jonkin nahkiaisen tai jonkin sellaisen nahasta tehdyn suuren mekanohain. Annetaan siis jättiläisten matsata keskenään. Arvatkaa vaan päättääkö robottihai kääntyä ihmiskuntaa vastaan?

Jaa-a, mitä tästä nyt voisi sanoa? Mega Shark vs Mecha Shark on tavanomainen Asylum-elokuva ja niinpä jos niitä on nähnyt jo aiemmin ei tässä ole mitään normaalista poikkeavaa, ja siten parhaiten tämä toimiikin heille joille Asylum on vielä suht' tuntematon ilmiö. Joskin edellyttäen, että he osaavat iloita tarkoituksellisesta roskaelokuvasta.
Kyllä minä edelleen pidin tässäkin mukana olevista heikoista tehosteista, huonosta vitsikkäästä näyttelemisestä, pöhköistä tilanteista ja kaikesta siitä tutusta hutusta joka tekee Asylum-elokuvasta Asylum-elokuvan. Se ei vain enää pitkään aikaan ole aiheuttanut sellaista kunnon niin huono että hyvä-hehkua, vaikka toki kaikki palaset ovat sopivasti kohdallaan ja vinksallaan. Siitä on vain tullut liian rutiinia ja lukuisten samanlaisten elokuvien jälkeen sitä voi vain toivoa, että olisi joko tarpeeksi väsynyt tällaista katsoessaan taikka voisi jotenkin unohtaa aiemmat ja kokea Asylumin puhtaalta pöydältä.

Etukäteen odotin diggailevani eniten mahdollisista Godzilla-viittauksista, mutta ei se Mecha
Shark nyt eroa mitenkään mistään aikaisemmasta jättihirviöstä (eikä mitään Godzilla-viittauksia edes ole mukana) ja verrattuna moneen muuhun jo käytettyyn hassuun ideaan on hain muotoinen sukellusvene aika laimea ilmestys.
Parasta Mega Shark vs Mecha Sharkissa onkin se, että metallihain tekoäly on asennetta sekä ääntä myöten aika suora kopio Ritari ässän KITTista ja se kieltämättä oli aika hupaisaa.
Lisäksi pidin viittauksesta aiempaan Mega Shark vs Giant Octopus-elokuvaan ja sen kuuluisaan hai hyppää syömään lentokoneen-kohtaukseen, joka toistetaan tässä siten että tällä kertaa mekanohai estää uuden lentokoneaterian.
Siihen liittyen Debbie Gibson toistaa Giant Octopusista tutun roolinsa ja se saakin miettimään, että pois lukien Sharknadot tämä on aika harvinaista Asylumilta koettaa sitoa elokuviaan jonkinlaiseksi jatkumoksi, varsinkin silloin kun kyseessä on Gibsonin vierailusta huolimatta selvästi tyypillinen yhden illan suhteeksi suunniteltu vitsi (ts. sama se mitä sisältö on, meitä tuottajia nauratti idea jonkinlaisesta robottihaista), mutta ainakin hetken verran voi uskoa kaikkien Asylumien tapahtuvan omassa yhteisessä maailmassaan. Liekö sii sjossain vaiheessa odotettavissa Sharknado joka lennättää mukanaan kaikkea haamuhaista lumi- ja hiekkaversioihin, unohtamatta tietenkään valaita, mustekaloja, muurahaiskarhuja sekä verovirkailijoita.

Tähdet: *

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Yhtenäinen Asylum universumi tyyliin Marvel tai Star Wars. Pelottavan kiehtova ajatus.

...noir kirjoitti...

Se vasta olisikin Mega Mega Shark