Pari numeroa liian pieniin paitoihin (jotta timmi ylävartalo saa näkyvyyttä) niin töissä kuin vapaalla pukeutuva kyttä Michael (Luke Goss) on lähes iloinen kun jengielämään vihkiytynyt velipoika on jättämässä pikkunilkkeilyä taakseen, mutta kovin iloinen hän ei ole siitä kuinka samainen velipoika tapetaan oman jenginsä toimesta. Takakannessa lukee, että tuon veljen murhaa jengin johtaja Zed (Vinnie Jones) "julmalla, rituaalisella, veret laskevalla tavallaan." No, ensinnäkään Zed ei ole jengin johtaja vaan pelkkä apulainen (ilmeisesti hierarkiassa suht' korkealla, mutta ei pomo kuitenkaan) ja toiseksi se julma veret laskeva rituaali on pelkkä pistoolin laukaus. Ei tässä mitään Tobin Bellia ole jigsaamassa.
Michael haluaa murhaajat vastuuseen, mutta mulkero poliisipäällikkö Hardwick (50 Cent) ei voisi vähempää välittää siitä kuka jonkun jengiläisen tappoi ja se että tuo uhri sattui olemaan poliisin veli tarkoittaa vain sitä, että tuo poliisi saa siitä hyvästä Hardwickilta turpaansa. Michaelin on siis siirryttävä oman käden oikeuden puolelle ja jos tämä elokuva olisi tehty 90-luvun alussa olisi sen pääosassa entisen pehmopopparin sijasta Olivier Gruner. Blood Outissa kun on hieman sellaista Angel Town-meininkiä. Joskin sellaisella modernilla tavalla joka tarkoittaa epileptistä leikkausta, oksennustautista kamerointia, vastapainoksi ylenmäärin dramaattista hidastusta ja väriskaalaa joka liikkuu aina maksaongelmaisen keltaisesta ylivalotettuun pilaantuneeseen sitruunaan ja aina laimeaan sinappiin saakka. Kaikki ovat ihan saatanan kovia tyyppijä, mutta muistuttavat uhoilussaan energiajuomalla kyllästettyjä yläasteelaisia ostamassa Muumi-tikkareita.
Lopussa järjestetään kellarissa laittomat gladiaattorikisat. Tottakai!
Vasta laittaessani elokuvaa koneeseen huomasin, että tässähän ovat mukana sekä Val Kilmer että 50 Cent ja vaikka jälkimmäisen soisinkin näkeväni ainoastaan näkymättömissä, rupesin Blood Outin kohdalla miettimään, että kenen ajatus oli parittaa Kilmer ja 50 Cent? Miksi juuri he vaikuttivat jonkun mielestä loistoduolta? Sitä kun he eivät ole ja silti he ovat tehneet yhdessä ainakin kolme elokuvaa. Tosin katsoin, että 50 Cent on myös vähintään kolmessa elokuvassa Bruce Willisin seurana, mikä tarkoittaa että Willisinkin ura lienee aika pohjamudissa. RIP Bruce Willis.
No kuitenkin, 50 Cent on ihan p*ska. Siis hieman kuten tämä elokuva. Sillä erotuksella, että jos Blood Outista karsii pois sen ruman ulkoasun, huonot roolisuoritukset, leikkauksen joka estää näkemästä mitään tappeluista ja jotain tunti 25 minuuttia, on jäljellä aika mainio viisiminuuttinen muistuma juuri niistä menneistä ysärileffoista joissa joku kickboxaaja vapauttaa lähiön ilkeistä jengiläisistä jotka napittavat flanellipaitansa vain yhdellä napilla.
Mainittakoon tosin, että Blood Outin haluaa katsoa yksinomaan juuri Kilmerin, 50 Centin tai edes Vinnie Jonesin vuoksi, niin jokaisella heistä roolinsa on enemmän tai vähemmän glorifioitu cameo ja kolme näyttävintä osaa kuuluvat Gossille ja halpaversioille Christian Balesta sekä Dominic Purcellista, joista jälkimmäinen on jo itse halpaversio Dominic Purcellista.
Tähdet: *
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti