torstai 15. lokakuuta 2015

The Marksman (2005)

Venäjällä tuhmalla kenraali Egorilla (Dan Badarau) on ydinase ja nyt hän on sotilasmiehineen vallannut ydinvoimalan, joten ydintuho uhkaa varmaankin tuplasti. Jenkkien on siis puututtava asiaan ja lähetettävä Stanley Goodspeed (Nicolas Cage) tunkeutumaan laitokseen ja purkamaan...
okei, ei nyt sentään, mutta jos Egorin (joka on itse elokuvassa nimellä Igor) toimissa ei vielä näe viittauksia The Rockiin, niin vähintään The Marksmanin hyvin vahvasti sieltä lainaava musiikki tunkee vankilasaaritarinaa mieleen.
Kuitenkin, lonewolfsuperkommandokapteeni Maalari (Wesley Snipes) on lähdettävä epäluuloisen tiimin kera matkaan ja purettava reaktori ennen kuin se vetää homerit:
Woohoo!
Woohoo todellakin, sillä se purkaminen tarkoittaa että merkataan paikka ja sitten pommikoneet voivat possauttaa koko voimalan tuusannuuskaksi. Katsokaas kun ilman ristin vetämistä seinään se ei onnistu, koska ydinvoimala käyttää ilmeisesti Predatorin häivetekniikkaa ja valoa taittaen katoaa usvaan. Joo, se kuulostaa oikealta.
Maalarin historiassa on väärän kohteen maalaus, jonka vuoksi uudet tiimitoverit eivät luota häneen ja vähättelevät miehen kykyjä, vaikka juuri äsken koulutuksen yhteydessä näimme kuinka Maalari liikkui yössä kuin ninja ja päihitti ylemmyydentuntoiset kollegansa vaivatta, esittäen siis kyvykkyytensä juuri sitä epäileville. No, nämä mestarisotilaat jäävät vangeiksi ja se on tietenkin Maalarin yksinoikeus pelastaa vaikka samalla koko maailma.
Ne The Rock-fiilikset karisevat matkan varrella, mutta valitettavasti COD-fiilikset ottavat niiden paikan.

Ihan siedettävä liukuhihnatoimintaelokuva jossa plussana, hieman koomisenakin sellaisena on puitteisiin nähden turhankin mahtipontinen musiikki. Kun kerran syö mäkkärissä rasvapurilaista odottaa kuulevansa paikan ambiessia luomassa jotain Happoradiota, ei Holstin Mars, the Bringer of Waria.
Siispä aika köyhän näköinen ja oloinen elokuva, mutta kelpaa taustahälyksi. Ja onhan siellä parisen mainiota kohtausta jossa Snipes sniperoi.

Tähdet: **
The Marksman

2 kommenttia:

Graduated Cylinder kirjoitti...

Juonen ja musiikin lisäksi tähän on leikattu & liimattu kuvamateriaalia muista elokuvista aina kokonaista keskustelukohtausta myöten.

What happens in this film? Wesley snipes.

...noir kirjoitti...

Ainakin parissa kohdassa kuvanlaatu muuttuu näkyvästi, joten aika huonosti niitä lainauksia on piiloteltu. Musiikkia ei sentään ole muuta kuin matkittu, ei leikattu muualta sellaisenaan.