tiistai 13. lokakuuta 2015

7 Seconds (2005)

Wesley Snipes on taas jokin ex-erikoisjoukkojen ex-erikoismies tai jotain ja tapahtumapaikkana Romania, josta Pink Floydkin teki aikoinaan biisin:
"Romania, get back
I'm all right Jack keep your hands off of my stack
Romania, it's a hit"
Ja nyt kun Snipes on se ex-hyvis, on romoney kohteena hänen ollessaan nyk. pahis. Tai no pahis ja pahis, hän toki on varas joka on koostanut jenginsä ex-kollegoistaan, jotka siis ovat nyt myös nykyisiä kollegoita, mutta tässä tapauksessa hän on siltikien se kertomuksen hyvis.
No kuitenkin, Jack (Wesley Snipes) siis johtaa Heatista lainattua varasjoukkoa Romaniassa
ja ex-erikoisjoukkotaidoillaan he varastavat miljoonien edestä rahaa. Samalla keikalla Jack saa haltuunsa panssaroidun salkun jonka kaikki muutkin tuntuvat haluavan. Niinpä siellä on romanialaiset kytät, venäläismafiosot, lomalla oleva brittisotilaspoliisi Kelly (Tamzin Outhwaite) ja aika varmasti Benny Hillkin juoksi siellä sukkanauhatyttöjen perässä, sillä ainakin samanlaista nopeutettua koomista hysteriaa 7 Seconds sisältää enemmän kuin tarpeeksi. Jack päätyykin salkun kanssa pakosalle ja sitten myöhemmin taistelemaan suurinpiirtein kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja vastaan. Ei hätää, sillä Jack vain katsoo ja pahikset lentävät mukkelis makkelis.
Tulin tänään siihen tulokseen, että puhveli on mitä mainioin sana.

Hölmö ja siksi varsin hauska eurotrashtoimintaleffa. Koko elokuva tuntuu siltä kuin sitä katselisi väärällä nopeudella (näin ei siis ole), sillä toimintakohtaukset ovat toteutettu sen verran sekavasti ja vikkelästi ettei tolkku pysy laisinkaan mukana. Kaaosta lisäävät umpitollot hahmot joita hyppii esiin jokaisesta nurkasta ja Snipesin selvä ajoittainen vaikeus pitää pokkaansa kaiken hupsuttelun seassa. Uskon kyllä ettei tarkoitus ollutkaan tehdä mitään ryppyotsaisen vakavaa jurottamista, mutta on taatusti ihan bullshittia ettäkö 7 Secondsin pitäisi olla muka suoranaisesti komediakaan. Joskin sen katsominen ilman naureskelua tulee olemaan vaikeaa jopa hänelle:
Se kuinka tunnin kohdalla elokuva muuttuu pitkässä kidustuskohtauksessa liiankin murjottavaksi (ja katsojalle kiduttavaksi) kielii siitä, että komedia ei todellakaan ollut tarkoituksena, vaan se on tullut silkkana vahinkona mukaan.
On tästä kaikesta se hyöty, että sekoilevan hölmöytensä ansiosta 7 Seconds on viihdyttävämpää katseltavaa kuin mitä se taatusti olisi ollessaan selvinpäin. Erityisesti venäläisgangsteria esittävä Pete Lee-Wilson aiheuttaa ylitsevuotavaa koomisuutta, eikä sitä vain nykivän esiintymisensä ja hassujen mietelauseittensa vuoksi, vaan myös olemalla Mark E. Smith:

Tähdet: ***
7 Seconds

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Neljä tähteä olisi paukahtanut varmastikin heti, mikäli onnelliselta näyttävä saippuateline olisi ollut tässä pätkässä mukana menossa.

...noir kirjoitti...

Ehdottomasti.