maanantai 12. lokakuuta 2015

The Detonator (2006)

CIA:n ja monen muun agentuurin ihan paras asiamies Sonni (Wesley Snipes) matkaa Bukarestiin suorittamaan uransa vihoviimeistä tehtävää. Kunhan tämänkertainen hintahtavan asekauppiaan rooli on vedetty läpi, niin ei enää enempää tappamista ja vaaratilanteita. Mutta jotta niille leppoisille eläkepäiville päästäisiin on ensin tapettava nämä tyypit tässä ja sitten myöhemmin muutama lisää.
Kuolemaa onkin viljeltävä kun vastassa on Romanian Donald Trump, tosi tuhma bisnesmiljonääri Bostanescu (Tim Dutton), joka Vlad Tepesin ihannoinnin ohessa löytää aikaa joukkotuhoterrorismille tai jotain sellaista. Pienenä kompastuskivenä Sonnin mylväisyllä on se, että hänen käsketään keskeyttää hommat ja palata kotiin, samalla tuoden murhaoikeudenkäyntiä varten taatusti viaton Nadia (Silvia Colloca), joka ei sitten millään tavalla liity Bostanescu-ongelmaan paitsi tietenkin siten että liittyy täysin. Mitään Luotikujan kaltaista sarjatulta ei ole odotettavissa, vaan pikemminkin sellainen pieni tussahdus musketista, mutta hei, ainakin taas omat pomot purevat.
Saippuateline näyttää onnelliselta:

Pari varsin mallikkaasti rullaavaa toimintakohtausta ja...
no, siinä se nyt sitten oikeastaan olikin.

Kyseessä ei ole mikään sysip*ska tekele, kunhan vain on suoraan videolle-elokuvaksi tyypillinen suoraan videolle-elokuva, edustaen sitä innotonta, ponnetonta ja mielikuvituksetonta linjaa. Menee siis jonkinlaisena välipalana, mutta sellainen Marie-keksi nyt vain on väritön ja mauton, eikä edes ole hyvä vatsantäytteeksikään.
Kamaa jollaista Snipes vääntää vasemmalla kädellä koska muuta ei tarjota ja rahaa on saatava.

Hienoa on, että kun Snipes sulkee autonsa ikkunan niin kameran noustessa yläpuolelle on suljettu katto auennut ja niin on se ikkunakin. Jotta mikään ei peittäisi Snipesia.

Tähdet: *
The Detonator

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Rohkenen väittää, että saippuateline on tämän pätkän paras näyttelijä, sillä tuon luontevammin ei onnellisuutta kyllä voi millään muotoa ilmentää, heh.

...noir kirjoitti...

Jostain syystä niin cdon kuin discshopkaan ei myy hänen elokuviaan. Hitto mitä bullshittii!