sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

UFO (Alien Uprising, 2012)

Jos sitä ajattelee, että UFO:n (tai siis U.F.O.) kansikuva muistuttaa hieman jostain toisesta elokuvasta niin sen vaihtoehtoisen Alien Uprising-nimellä varustetun version kansikuva vasta jotain muuta muistuttaakin.
Hancock on kyllä aika kakkaa ettei siihen ehkä kannattaisi viitata, mutta tämän elokuvan rinnalla se on yksi hemmetin Shawshank Redemption.

Drumnbassdubstepteknobileet eivät keskeydy kun lentävät lautaset saapuvat ja pistävät hyrskyn myrskyn, mutta aamulla kun kännibileporukka (näyttelijät joiden pitäisi harkita uudemman kerran valitsemaan uravaihtoehtoa. Kyllä, puhun etenkin sinusta Sean "Piercen poika" Brosnan) voivottelee krapulaansa on aika pistää kova kovaa vastaan. Sitten kunhan ollaan aluksi navigoitu Maailmojen sodan reitillä jossa paniikki valtaa mielet ja kauppoja ryöstellään niin voidaankin aloittaa ei minkään tekeminen sillä eihän tämän elokuvan sen videovuokraamista pienemmällä budjetilla saada aikaiseksi mitään sen jatkuvasti jankkaamaa eeppisyyttä taikka edes tarpeeksi pientä minimalistiseksi. Vastaavasti näillä lahjattomuuksilla ei saada aikaiseksi myöskään rahasta riipumatonta eristyksissä/piilossa olemiseen tarvittavaa jännitystä, joten antoisaa elokuvailtaa kaikille itsetuhoisille ihmisraunioille.

Ihan takuuvarmasti mainosrahotteinen (ja sponsoreiden katuma) elokuva, sillä aina kun jossain näkyy jotain juomapulloja, ruokatarvikkeita, kodin elektroniikkaa, puhelimia, tms. ja niitä on joka nurkasssa, niin joko laitteen nimi sanotaan taikka sen logo on aina käännetty kameraa kohden. Oli se tarkoitettu ns. piilomainonnaksi taikka äärimmäisen huonosti toteutetuksi kulutussatiiriksi niin ainakin siitä voi (ei nyt sentään oikeasti) löytää jotain edes näennäisesti viihdyttävää, jota ei muuten löydä edes Hubble tätä sontaa katsoessaan. Saatanan huonosti näytelty, kameratyöskentely saa olettamaan kuvasryhmän vasta ensimmäistä kertaa kokeilevan mitä mikäkin nappi tekee ja mihin suuntaan tätä sielunvarastaja-aparaattia voikaan liikutella, rytmitys saa uskomaan ohjaajan ja leikkaajan olevan täysin sävelkorvattomia, mikä myös selittäisi Salamaseepran nopeudella rasittavaksi käyvän teknoisen ääniraidan. Pistin äänet pois ja soimaan Donkey Kong Countryn soundtrackin. Nyt on parempi.
Okei, on siellä joukossa satunnainen tyylikäs mahtipontinen dark ambient-pätkäkin. Mutta siitä huolimatta kokonaisuutena UFO on jotain jonka vuoksi tekee mieli puukottaa itseäni ettei tarvitse enää kokea tälläistä.

Jean-Claude Van Damme vilahtaa kuvassa mitä ilmeisemmin vain koska tytär Bianca on toinen naispääosista ja houkutellut isänsä jollain itkupotkuraivareilla mukaan nolouskarkeloihin. Mistä hyvänä esimerkkinä toisen naispääosan esittäjän, Maya Grantin IMDb:ssä oleva esittely:
Jep, spectacular piece of shit.
Hienoa on muuten se, että tämä Maya Grant, eli nimi jota kannatti ruveta seuraamaan vuonna 2011 on sittemmin saanut tehtyä jopa kaksi tv-sarjavierailua,
mutta palatakseni hetkiseksi Bianca Bree Van Dammeen niin hänen ilmeettömyytensä ja elottomuutensa edustavat loistavaa kallioperän esittämistä.
Huomattavaa on myös se, että UFO:n ohjanneen Dominic Burnsin edellinen elokuva oli nimeltään How to Stop Being a Loser ja siitä voisi tehdä vaikkapa ilmiselvän vitsin.

Jos jotain plussaa hakee niin Attack the Block on parempi Ali G-brittiscifistely.

Tähdet: ~
UFO

6 kommenttia:

Graduated Cylinder kirjoitti...

Tuo on kyllä sellainen elokuva että pää tulee kipeäksi (eikä pelkästään merisairautta aiheuttavan kameran takia)

...noir kirjoitti...

Rating: Bad.

Really, really bad.

Lurker kirjoitti...

Ostin eurolla Makuunin poistolaarista. Syynä Dammen mukana olo ja kokoelman täydennys. Kuulostaa siltä ettei tuosta leffasta löydy edes mitään väkinäisiä Syfy arvoja.

...noir kirjoitti...

Minä ostin tämän Filmtownin poistolaarista ja juuri syistä, että yksi Van Damme lisää nähdyksi ja toivottasti se on kunnon SYFY-kakkia.
Ne eivät ole hyvä syy nähdä UFO, kun vaikka elokuva on kakkia niin ei odotetun hauskaa sellaista ja Van Dammen kohdalla näkyvyys on surkuteltavan pieni. Joskin myönnettäköön, että hän kyllä vetää elokuvan parhaimman roolisuorituksen.

Lurker kirjoitti...

Taisin juuri keksiä hyvän käyttötarkoituksen tälle leffalle! Itselleni välähti hiljattain että olen "suojellut" ehkä liikaakin jälkikasvuani oikeasti huonoilta leffoilta ja näin ollen tarjonnut vääristyneen mielikuvan elokuvien yleisestä laadusta. Jos huonoin elokuva jonka näkee on tyyliin Men in Black niin ehkäpä on aika katsoa UFO! :)

...noir kirjoitti...

Välillä onkin syytä antaa kovaa rakkautta ja valmistaa elämän karikoihin.