perjantai 20. maaliskuuta 2015

Metal Tornado (2011)

Kaupallisessa tiedetehtaassa on meneillään aurinkomyrskyjen suunnatonta energiaa valjastava epävakaa Helios-projekti, joka otetaan luonnollisesti kokeiluun kuolettavista varoituksista huolimatta ja takakansi kertoo etenkin yhdestä asiaan liittyvästä henkilöstä:
"Samuel Planck johtaa Helios-projektia..."
"Nyt Samuel Planckin löydettävä keino..."
Okei, kukakohan on Samuel Planck, koska ei hän ainakaan tässä elokuvassa ole.
Helios-projektia kun johtaa herra nimeltä Jonathan Kane (Greg Evigan), myllyn viallisuudesta varoittaa henkilö joka ei ole Samuel, eikä tarinan tiedesankarina ole sen niminen henkilö.
Ja kyllä, siellä takakannessa lukee juuri noin. On.
Ehkä se Samuel Planck onkin jonkinlainen huomautus siitä, että me kaikki olemme Samuel Planck ja se meidän tulisi kyseenalaistaa sillä miksi me olisimme Samuel Planck. Tietenkin etenkin krautrockin saralla toimi aikoinaan (siis vielä elossa ollessaan) tuottaja nimeltä Conny Plank, mutta hänellä tuskin on mitään tekemistä tämän asian kanssa.
Ellei kuitenkin...
No jaa, tottakai aluksi vaikuttaa siltä, että koe on onnistunut ja jonkinlaisen magneettisäteilyimurin ansiosta onnistutaan lataamaan akkuja, mutta tietenkin ne alun varoitukset olisi pitänyt ottaa tosissaan sillä aurinkon voimaa ei niin vain kesytetä ja täten saadaan aikaiseksi vain suurensuuri magnetismitornado joka vetää metallia todella valikoidusti puoleensa. Tälle metalnadolle ei siis kelpaa mitenkään rautaisella luonteella varustetut vesieläimet taikka vyönsoljet, mutta esimerkiksi möyryävän moottorisahan se nappaa aseistuksekseen.
Helios-projektin suuri nimi Michael (Lou Diamond Phillips) stressaa tietenkin älykköpoikansa opintojen vuoksi ja nyt myös siitä pikkuseikasta, että ihmishenkiä uhkaa tappajatornado joka lennättää metalliromua kuin paraskin sirpalepommi. Tietenkään Michaelin pomot eivät suostu keskeyttämään projektia vaan haluavat pistää suuremman vaihteen maailmalaajuisesti silmään, joten tästähän se riemu vasta syntyykin.
Katsokaa nyt, ei meinaa Lou Diamondkaan pysyä innostukselta nahoissaan. Rauhallisesti nyt. Pruu, polle!

Ei nyt tietääkseni oikeasti SYFY-elokuva vaikka on joissakin nurkissa kyseisen firman levittämä, mutta tyyliltään kuitenkin ihan samaa kamaa. Ei siltikään ihan sieltä tarkoituksellisen koomisimmasta päästä vaan itsepetoksellisen vakavahkosta joka siten johtaa tahattomaan koomisuuteen ja täten vaikka Metal Tornado onkin taattua ääliömeininkiä niin se oletettavasti on tehty ajatuksella saada aikaiseksi jotain toki kevyen viihdyttävää, mutta samalla ns. asiallista katastrofielokuvaa sarjasta Liekehtivä torni. Tiedättehän, vain Paul Newmanin ja Steve McQueenin korvaavilla Lou Diamond Phillipsilla sekä Nicole de Boerilla, ja palavan talon sijaan meillä on huonosti tietokone-efektoitu moottorisahaa lennättävä aurinkomagneettitornado. Tosin samapa tuo millainen se myrskytehoste on kun sitä näytetään aika vähäisesti elokuvan aikana ja tästä lienee syyttäminen kengännauhabudjettia.

Ei hyvä, mutta valitettavasti ei myöskään tarpeeksi huono.

Tähdet: **
Metal Tornado

9 kommenttia:

Graduated Cylinder kirjoitti...

Tuokin tuli joskus katseltua oikeastaan ennen kuin Asylumista olin kuullutkaan. Mahtaakohan Asylumin "500 MPH Storm" olla jonkinlainen mockbuster tuosta, siinäkin pieleen mennyt energiakoe aiheutti huonoa säätä.

...noir kirjoitti...

Yleensähän mockbusterit tehdään jostain isosta leffasta, jota tämä ei ole edes villeimmissä unelmissaan.

Tuoppi kirjoitti...

Asylumista puheen ollen Mega Shark vs. Mecha Shark ja Age of Ice odottaa tuolla pöydällä katsomisvuoroaan.

...noir kirjoitti...

Age of Ice näyttää kantensa perusteella kiehtovalta.

Anton von Monroe kirjoitti...

Max-niminen Planck keksi kvanttiteorian sata vuotta sitten. Emminätiedä. LDP näyttelee tiedemiestä, nuff said.

...noir kirjoitti...

Kaikki on nyt niin kovin selvää.

Occo kirjoitti...

Jos Planck onkin joku "Who is John Galt" -tyyppinen juju?

Franco kirjoitti...

Tuosta Mecha Sharkista muuten, heti alusta löytyy yks, kaks parasta pätkää: Uutisissa sanotaan että "Atlantti suljetaan liikenteeltä" ja "YK ehdottaa että maailmanlaajuinen veneilykielto olisi hyvä juttu." Kerrankin asiat otetaan sen vaatimalla vakavuudella! :-)

...noir kirjoitti...

Uhkakuvista varoittelu saakin aina tarvittavaa painokkuutta kun perässä on maininta "... olisi hyvä juttu."