torstai 16. toukokuuta 2013

Uskomaton juttu (Tall Tale, 1995)

1900-luvun alun amerikkalaisella maaseudulla asuva poika Daniel (Nick Stahl) näkee hevosettomat vaunut ja haluaa tehdä muutakin kuin vain raataa isänsä Jonasin (Stephen Lang) tavoin multaa myllertämässä. Danielin unelmissa siintävät betonikolossien labyrintit ja valojen loiste, glamour ja glitter, kun samalla isä koettaa saada poikaansa uskomaan maanviljelyn olevan yhtä suuri seikkailu kuin se millä muu maailma houkuttelee. Siksipä hän kertoo pojalleen legendaarisista sankareista kuten Pecos Bill, joka kuten tiedämme tuli tunnetuksi nimenomaan perunankasvattajana.
Kun maa-alueita hyvällä taikka mielummin pahalla havitteleva rosvoparoni Stiles (Scott Glenn) sijoittaa luodin Jonasin massuun, niin muut tilalliset ovat valmiita myymään maansa murhaamisen pelossa. Mutta Daniel matkustaa jonkin hallusinaation turvin aavikolle tapaamaan pyörremyrskyllä matkustavaa villin lännen sankaria, Pecos Billia (Patrick Swayze) ja sitten sekoillaan kuin hullupippureita nauttineen västäräkit ja kaikki on taas hyvin koko maailmassa. Maatalouskin on tosi superia.

Elokuva Wild Wild Westin ystäville, tai sitten ei, mutta samaan tapaan Uskomaton Juttu on värikkään kevyttä ja pitkästyttävää fantasialänkkäriä, satunnaisilla steampunk-aineksilla maustettuna. Ainoa mikä puuttuu on moderni musiikki, mutta molemmat sentään olivat rahallisia että myöskin arvostelumenestyksiä. Ei kun sori, tarkoitan tietenkin päinvastaista.

Hauskaa on se, että IMDb:n mukaan tämän elokuvan suomenkielinen nimi on Pecos BIllin ihmeelliset seikkailut, mutta mitään mainintaa kannessa olevasta Uskomaton juttu-nimestä ei löydy edes also known as-osiosta. Ei se ollut oikeastaan hauskaa, eli sopii aika hyvin tähän elokuvaan.

Tähdet: *
Uskomaton Juttu

2 kommenttia:

Jessus kirjoitti...

Hmmm... Vähän mielenkiinto nousi tätä elokuvaa kohtaan... Fantasialänkkäri, jossa on Patrick Swayze... Hmmm...

...noir kirjoitti...

No jaa, olen kuitenkin aika varma,että tämä elokuva aiheutti Swayzen kuoleman.