lauantai 11. toukokuuta 2013

Alien Intruder (1993)

"In the year 2022 we make contact... too bad."

Avaruusaluksen miehistö tulee hulluksi ja he tappavat toisensa. Myöhemmin pelastusoperaatiota suorittavan miehistö alkaa paikalle tullessaan näkemään liiankin todentuntuisia houreita, sillä jos nämä näyt eivät tapa, niin hulluksi tuleva miehistö sitten.

Ei kun hetkinen, se onkin Event Horizon.
Kokeillaanpa uudestaan.

Edessä on epätoivoinen, lähes varman kuoleman aiheuttava missio. Joten kun omista miehistä ei löydy vapaaehtoisia, niin tyly sotilasjehu hakee avustajansa elinkautisvankien joukosta. Jos selviät hengissä on palkintona vapautus, vaikka varmaa on, että pienoista petollisuutta on ilmassa.

Ei kun hetkinen, se onkin Likainen Tusina.
Kokeillaanpa uudestaan.

Kun avaruusaluksen miehistö on seonnut ja tehnyt toisistaan kompostoitavaa muhennosta, on aika lähettää paikalle toinen alus. Tyly kapteeni Skyler (Billy Dee Williams) kokoaa ryhmänsä vangeista joilla ei ole mitään menetettävänä kuin henkensä ja niinpä yhdessä lähdetään matkaan, takataskussa lupaus vapaudesta ja mahdollisuus pökkiä virtuaaliprostituoituja. Joo-o, miehistö suostuu matkaan juuri noista jälkimmäisen vuoksi.
Vaikka tällä kertaa alus ei ollutkaan vieraillut Helvetissä, ellei siksi voida lukea tätä Ö-luokan elokuvaa itseään, niin perillä odottaa kuitenkin tappava hulluus, joka ilmenee viettelevän virtuaalibeibin muodossa. Hei c'mon, se on Tracy Scoggins ja tällöin minäkin mieluusti koen murhaavan hulluuden. Vaikka se tarkoittaakin Billy Dee Williamsia vinkumassa kuin ruosteinen keinu.

Alien Intruder on tavanomaista Joseph Merhi/Richard Pepin-tuotantoa, että odotettavasissa on reikäjuustoista tarinankerrontaa, efektejä jotka ovat tasoa legoista tehdy alukset ja huojuvat paperiseinät, kuvauspaikkoina toimivat joko jokin hylätty tehdas, taikka oletettavasti toisen tuottajan oma kiva takapiha ja kaikkea halpaa piilotellaan mahdollisimman hämärällä valaistuksella. Joten kannattaa toivoa löytävänsä suurimman nautinnon elokuvan kökköydestä, eikä todellakaan odottaa mitään henkistä kasvua. Valitettavasti vaikka Alien Intruder sisältää kaikki niin hyvä että huonon osaset, niin tämä palapeli jää vettyneeksi pahviksi jota ei oikein mielellän pidä käsissä ilman saippuapesua. Ymmärrän toki, että pimeys on ystävämme, mutta joskus pieni valonlähde on tarpeen jos ystävä on pimahtanut ja jos energia jää kahleissa olevan kuolleen etanan vauhtiin, niin samainen etana juoksee karkuun. Eli ikäväkseni joudun toteamaan Alien Intruderin olevan huonoksi elokuvaksi aika kehno. Ruma kuin synti ja kuulostaa siltä kuin joukko kiimaisia apinoita olisi päästetty syntetisaattoreiden kimppuun.

Kansikin on kökkötraktori.

Elokuvan alussa noin suunnilleen vilaukselta näkyvälle, nyttemmin edesmennelle Jeff Conawaylle ja virtuaalipainajaista esittävälle Tracy Scogginsille Babylon 5 oli vielä odotuttamassa itseään, joten he eivät ehkä paremmasta tienneet, mutta mahtoi Billy Dee Williamsia ketuttaa amiraali Ackbarin,,, ei kun siis Landon Calrissianin roolin jälkeen päätyä tälläiseen tieteiskakkaan. Mutta mielenkiintoisempaa lienee se, että Conaway näytteli Greasessa, kun taas Alien Intruderin sankariroolissa oleva Maxwell Caulfield oli Grease kakkosessa. Siis niin kuin vau!

Mielenkiintoisinta kuitenkin on se, että hulluksi tullut miehistö, toinen hulluksi tuleva miehistö, kouriintuntuvat näyt ja synkän avaruuden pimeäkäytäväinen avaruusalus toivat välillä mieleen Event Horizonin niin vahvasti, että piti oikein tarkistaa onko näillä jotain yhteyttä. Ei nähdäkseni ja hiukan yllätyinkin huomatessani, että Alien Intruder on jopa muutaman vuoden Event Horizonia vanhempi elokuva, eikä täten ole varmastikaan apinoinut tuota vallan mainiota avaruuskauhistelua. Mutta entäpä Event Horizon sitten? Hmm...

Tähdet: *
Alien Intruder

Ei kommentteja: