tiistai 7. toukokuuta 2013

Faithin jalanjäljillä (The Invisible Circus, 1999)

Vuona 1969 Phoeben (Jordana Brewster) hippisisko Faith (Cameron Diaz) matkusti eurooppaan osallistuakseen  opiskelijamellakoihin ja teki ilmeisesti itsemurhan. Nyt vuonna 1976 Phoebe edelleenkin puntaroi tapahtunutta ja päättää irrottautua tylsästä arjesta, matkustaen sisarensa jalanjäljissä selvittämään mitä euroopassa oikeasti tapahtui.
Phoeben silmissä kaikki oli ennen paremmin, kun hipit tanssivat ja todellisuus oli seepian sävyistä. Nyt äiti on menossa bisnesmiehen kanssa yhteen ja kaikkea, joten tarkoitus on tietenkin tavoitella sitä mennyttä kulta-aikaa, joka tuskin tarkoittaa suihkuja. Joo joo, ymmärrän vähemmälläkin että elokuvassa tavoitellaan hippitaivasta, ei sitä sitaria tarvitse koko ajan soittaa. No jaa, loppuelokuva onkin sitten sitä kasvutarinaa jossa nuorempi sisar ymmärtää jatkaa elämässään eteenpäin, eikä kuvitella jääneensä kenenkään varjoon.

Aika laimea draama jossa pinnallinen hippikuvaus ja pinnallinen nykymaailman jäykkyys ovat molemmat ei niin yllättäen pinnallisia. Brewster ja Diaz eivät vaikuta olevan laisinkaan sukua toisilleen, sillä suhde on hädin tuskin edes hyvän päivän tuttavuutta, saati sitten todellakaan sisaruutta, ja muutoinkin elokuvan ihmisten kanssakäyminen tuntuu enemmän lukuharjoituksilta kuin sielujen sympatialta. Diazin hahmolle kirjoitettu traaginen kasvu ja kuolema kiltistä hippitytöstä liioittelevaksi anarkistiksi on niin keskeneräisen oloinen, että siihen ei usko yhtään sen enempää kuin Christopher Ecclestonin peruukkiin.
Fred Savage ja Kesä '68 on jokaisella jaksollaan huomattavasti mielenkiitoisempaa katseltavaa.

Sekä Jordana Brewster että Christopher Eccleston paljastavat rintansa.

Tähdet: *
Faithin jalanjäljillä

Ei kommentteja: