perjantai 31. toukokuuta 2013

Elokuvakokoelmani: videokasettien vastaisku

Aiemmin kun esittelin (sen hetkistä) elokuvakokoelmaani, jätin kasetit turhan vähälle huomiolle ja niiden jonkinlainen sivuuttaminen jäi hieman vaivaamaan. Sillä mikäs kokoelmaesittely se nyt on olevinaan, jos siinä näkyy vain valikoituja osia sieltä täältä ja vieläpä kaseteista, formaatista josta nautin edelleen suuresti. Perustelin ainakin itselleni kasettien vähäistä näkyvyyttä sillä, että toisin kuin elokuvalliset levyt, ovat kasetit pääosin kaapeissa ja pinottuna mahdollisimman epäkäytännöllisesti, ettei niitä kaikkia jaksanut millään kaivaa esille. Mutta nyt kun asuntoni kokee uudelleenorganisointia, eli toisin sanoen olen siivoamassa (ja hitto, että UFF saa vaatteita runsain mitoin), niin samalla näin tarpeelliseksi sitten korjata tuo aiempi kasettien kaltoinkohtelu ja näin ollen tässä on tämänhetkinen elokuvakasettien kokoelmani:


Valtaosa itseäänitetyistä kaseteista sisältää tv-sarjojen jaksoja, sillä ennen kuin televisio muuttui uusintaautomaatiksi jossa uusinta ehditään esittää ennen ensiesitystä, niin tapanani oli äänittää vähintään yhden kasetin verran lähes jokaista edes näennäisesti kiinnostavaa sarjaa. Tämä siksi kun ei ollut edes oletusta siitä, että kulloinenkin sarja saisi uusintakierroksen osakseen, niin ainakin minulla olisi se yksi kasetti. Se oli hyvä, joskin tilaa vievä ratkaisu siksi, että etenkin jos kyseessä oli tv-sarja joka ei ensikatselulla avautunut tarkoitetussa muodossa, niin se saattoi tehdä sen myöhemmin. Tai sitten ei.
Nyt tietenkin kun kasettiänitys on omalla kohdallani historiaa ja joka hemmetin sarja uusitaan vähintään tsiljoona kertaa, niin niillä on enää enimmäkseen nostalgia-arvoa, jos sitäkään.Ja siltä varalta, että kiinnostaa taikka ei laisinkaan, niin tässä kokoelmaesittelyjeni aiemmat nöyryytykset:
Elokuvakokoelmani
Elokuvakokoelmani osa 2
Elokuvakokoelmani osa 3
Elokuvakokoelmani osa 4
Elokuvakokoelmani osa 5
Elokuvakokoelmani osa 6
Elokuvamusiikkikokoelmani
Musiikkikokoelmani

6 kommenttia:

Minä kirjoitti...

Melekein tekis mieli kysyä paljo myyt noi spaissari jutut.. Ei vaan olis itellä vhs soitinta..

...noir kirjoitti...

Kyllähän ne hyllykoristeiksikin soveltuvat.

Oletan, että olet nähnyt Spiceworld the Movien ja näin ollen tiedät sen olevan erittäin huono elokuva. Siispä jos luopuisin siitä, en kehtaisi pyytää siitä kolikon kolikkoa, saati sitten maksamaan jollekulle sen vastaanotosta. Valitettavasti kyseessä on niin veikeän kehno elokuva, että se mainitsemani jos on pikemminkin kieltosana. Sillä enhän minä voi sellaisesta luopua, kun joutuisin sitten etsimään sen uudesaan kokoelmaani. Samoin kun en pysty irrottautumaan Victoria Beckhamin soololevystä, vaikka aika varmasti se on syypää moneen kärsimykseen.

Ai niin, minä oikeasti pidän kahdesta ensimmäisestä Spaissari-levystä, että edellinen tulee tulkita yrityksenä olla hauska ja pahoittelen epäonnistumistani.

Tuoppi kirjoitti...

Wicked City? Animaatio vaiko Live Action?

...noir kirjoitti...

Animaatio

Minä kirjoitti...

Eihän se mikään huippu elokuva olenkaan,tulee vain niin lapsuus mieleen kun olisin voinut katsoa sen heti uudelleen kun lopputekstit alkoivat. :D

...noir kirjoitti...

Menneiden muistelu se minullakin painaa tuossa elokuvassa