keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Strippers vs Zombies (Zombies! Zombies! Zombies!, 2008)

Strippareilla ja prostituoiduilla on kiistaa keskenään siitä, että kummat heistä ovatkaan oikeasti todellisia lutkia, mutta hei, tämä on yhteiskunta jossa ei ihmisiä luokitella toisen luokan kansalaisiksi, joten me kaikki olemme yhtälailla lutkia. Sitten erään tiedemiehen syöpälääkettä luullaan huumeeksi ja sen nenutus muuttaa stripparit zombeiksi.
Snakes on a Planen kulunein repliikki toistetaan vaihtamalla käärmeet zombeihin, että siinä elokuvan huumorin kirkkain helmi sitten olikin.

Vuonna 2008 ilmaantui Jenna Jamesonin ja Robert Englundin tähdittämä kauhukomedia Zombie Strippers, josta en ole tainnutkaan kirjoittaa, mutta ei huolta, ei se kovin hyvä elokuva ole. No kuitenkin, siinä siis oli strippareita ja oli zombeja ja oli siten myös zombiestrippareita jolloin nimi Zombie Strippers oli varsin sopiva sellaiselle elokuvalla. Samana vuonna pukattiin maailmalle myös tämä Strippers vs Zombies joka lienee nimetyn uudestaan siksi, että se voisi ratsastaa Jamesonin elokuvan hirvittävällä sukseella. Tai no, kai joku muukin kuin ainoastaan minä sen katsoin. Ainakin se tuotiin aika isolla huomiolla videovuokraamoiden hyllyille ja itsekin tein sitä varten varsin näkyvän ikkunasomistuksen. En hyvän, mutta näkyvän.
Vaikka Strippers vs Zombies ei elokuvan alkuperäinen nimi olekaan niin kuitenkin kiitos sen, aiheensa ja sen kuinka yhden hahmon nimi sattuu olemaan Jenna tulee mieleen, että josko tässä haluttaisiin piikitellä Jamesonin teosta. Etenkin kun elokuvan aloituksessa vieläpä katsotaan B-luokan zombieleffaa ja naureskellaan, että kuka tällaista roskaa katsoo. Ehkä se kuitenkin on tarkoitettu enemmänkin itseironiseksi, sillä tämähän nimenomaan on juuri sellaista roskaa ja hän kuka sitä katsoo on tällä kertaa minä. Olen siitä ihan yhtä pahoillani kuin kuka tahansa muukin Strippers vs Zombiesin nähnyt.

Tämä on ihan kauhea elokuva. Kuvattu jollain perunaa etäisesti muistuttavalla ja koko visuaalinen ilme on hädintuskin videolle kelpaavaa sillä kuvanpäivitys tuntuu olevan jotain 12fps ja jopa joksikin halpadevariksi kuva on rakeinen kuin Robert Davin kasvot. Dialogi tuntuu kirjoitetun sijaan täysin improvisoidulta, mutta ilman kykyjä keksiä lennosta mitään järkevää sanottavaa ja siten oli tilanne mikä tahansa niin jokainen elokuvan näyttelijöistä vaikuttaa hetken vaivautuneesti miettivän mitä sanoa ja sitten se on vain jotain yo mama!-tason neronleimauksia. Onneksi sentään näyttelijät ovat sellaisia, että jokainen ei vain tunnu olevan ensimmäistä kertaa kameran edessä vaan ylipäätään ihmisten ilmoilla, jolloin ainakin pohjakosketuksestaan huolimatta taso on kauttaaltaan tasainen. Erityisen hauskaa on kun hahmojen pitää näytellä pakenevansa zombeja, mutta oletettavasti kuvauspaikan ahtauden vuoksi ei voida ottaa kunnon juoksuaskeleita jonka vuoksi kaikki liikkuvat näissä tilanteissa teeskennellen itse hidastuskuvaa.

Tehosteet ja huumori ovat surkeita, mutta tottakai ne ovat sillä ei tällaisessa teoksessa mikään muu olisi sallittuakaan.

Kyseessä on siis elokuva jolla melkein olisi mahdollisuuksia nousta huonoudessaan kulttimaineeseen, sinne jonnekin hyvin tunnettujen Manosin ja Birdemicin seuraksi, mutta varsinkin jos jälkimmäiseen vertaa puuttuu Strippers vs Zombiesta samanlainen... no, en haluaisi sanoa rentous koska se on kuitenkin valitettavan vakava lopputulokseensa nähden, mutta katsoja ei kuitenkaan pääse samalla tavalla rentoutumaan tämän elokuvan seurassa. Strippers vs Zombies pikemminkin harmittaa kuin huvittaa. Suurelta osin siihen vaikuttaa se, että tämä elokuva kulkee hitaasti kuin tajuton kilpikonna suossa. Valtaosa ajasta kuluukin odotellessa jotain tapahtuvaksi.
Niin ja jos vertaa siihen Jenna Jamesonin tähdittämään kollegaan, on se kehnoudestaan ja halpuudestaan huolimatta kuin jokin massiivinen Tähtien sota kun Strippers vs Zombies sen pahvista tehty kotivideoversio.

Plussan annan siitä kuinka zombie-epidemiaa vastaan taistellaan siten, että vastamyrkyn ollessa yhden hahmon veressä annetaan hänen ideanaan elävien kuolleiden pureskella häntä ja se oli jopa aika mainion hupsu idea.

Tähdet: *

2 kommenttia:

Franco kirjoitti...

Et kai vain aio Zombie Strippersiä arvostella? :-D

...noir kirjoitti...

En.