sunnuntai 24. marraskuuta 2019

The Toxic Avenger 3: the Last Temptation of Toxie (1989)

Kahdesti on Toxic Avenger (John Altamura/Ron Fazio) vapauttanut kotikaupunkinsa pahuudelta ja nyt taas käy aika pitkäksi, joten elämä on toki rauhaisaa mutta niin kovin tylsää. Lisäkriisin aiheuttaa sokean tyttöystävän, Clairen (Phoebe Legere) haave nähdä taas ja siihen tarjoutuu mahdollisuus kokeellisen leikkauksen muodossa jossa vain 50% koe-eläimistä on menehtynyt. Hot dog! Mutta mistä repiä rahat leikkaukseen? Onneksi Apocalypse Inc.:ssa huomioidaan Toxien ahdinko ja hänelle tarjotaan sieltä hyväpalkkaista työtä. Tietenkään Toxie ei ymmärrä tehneensä sopimuksen kirjaimellisen paholaisen kanssa, mutta huolehditaan siitä sitten kun sen aika koittaa.

Kolmonen siis kuvattiin yhdessä kakkosen kanssa, mutta ei ilmeisesti ajatuksella tehdä varsinainen kolmas osa vaan materiaalia oli tiettävästi niin paljon, että yli jääneestä kamasta tehtiin tämä nyt vuorossa oleva elokuva. Se ei kuitenkaan vaikuta jostain jämäpaloista koostetulta teokselta siten ettäkö kohtaukset näkisi kuuluneen alunperin jonnekin edellisen elokuvan sekaan, vaan pikemminkin kyseessä on ollut osuus joka jatkui suoraan edellisen lopputekstien perään ja siten voisi ajatella, että tässä nyt jonkin Kill Billin tavoin on muka vain leikattu leffa kahtia. Joskin enemmänkin tässä tuntuu siltä, että ylikuvattua materiaalia oli jäljellä jokin noin 40 minuuttia ja siitä sitten tehtiin oma elokuvansa, joka ei tietenkään ollut tarpeeksi jolloin lisättiin vähän jotain mitä vain jotta saatiin aikaiseksi täyspitkä elokuva. Yksinkertaisesti edellisestä jäänyt ylimääräinen osuus ei riittänyt kokonaiseen toiseen elokuvaan, mutta sellainen siitä piti silti saada aikaiseksi. Tästä syystä lopussa tuleekin ajatus, että nyt ei kyllä tiedetty miten päättää elokuva vaan äkkiä improvisoitiin jotain ainakin melkein sopivaa. Täytettä on haettu myös kierrättämällä joitakin edellisessä elokuvassa olleita kohtauksia, mutta ei kuitenkaan takautumina vaan suoraan muka osana kolmatta elokuvaa. Pidän kyllä edelleen varsin hauskana sitä miten elokuvan paholaisongelma ratkaistaan ns. Jumalallisella väliintulolla, mutta onhan se yhtä laiskan mielen päätös kuin sortuminen se oli vain unta-lopetukseen.
Sinänsä Toxic Avenger kolmonen on linjassa edellisen kanssa, että huumori on tuttua ja toteutus ymmärrettävästi samanlainen, mutta varsin vähän siinä on muistettavia hetkiä eivätkä muun muassa ne edellisen osan kuvien kierrätykset aiheuta ainakaan tue tämän elokuvan olemassaolon merkitystä. Positiivisesti yhdessäkuvaamisen ansiosta mukana on paljon samoja näyttelijöitä samoissa rooleissa ja Apocalypse Inc.:n tarinallisen merkityksen jatkumo on mainiota askeleiden edistämistä, että joiltakin osin the Last Temptation of Toxie on hyvä idea, mutta sen toteutus olisi kaivannut enemmän panostamista itsenäisyyteen. Nyt se olisi erinomainen lyhytelokuva kakkosen rinnalle ja sisältää muutaman mainion hetken, mutta täyspitkänä se on tarpeettoman pitkäveteinen raakile.

Kohtaus jossa Toxie sulaa on kyllä todella ihastuttava käytännön kumitehoste.


Tähdet: **

Ei kommentteja: