perjantai 23. maaliskuuta 2018

Vampire Bats (2005)

Kun opiskelijabileiden jälkeen emopoika löydetään kuolleena epäilevät poliisit hänen päätyneen angstiystäviensä suorittaman rituaalimurhan uhriksi, mutta nuorten eläinkäytöksen opettaja Maddy (Lucy Lawless) on vaan että, c'mon dude, nämä ovat luusereita jotka eivät saisi edes kustua mereen veneessä seistessään ja nyt muka tekisivät jonkin satanismimurhan. Hitto, Insane Clown Possekin saa heidät laskemaan pöksyihin. Pian löytyy muitakin kuolleita joista on vuodatettu veret pois ja kohta käykin selväksi etteivät mitkään pandasilmät ole olleet asialla vaan lepakot joita näemmä houkuttaa teknomusiikki kun käyvät reivaajien kimppuun. Tai ehkä he vain arvostavat parempaa musiikkia ja tulivat pitämään huolen, että nämä bileet loppuvat hyvissä ajoin jotta jumps jumps jumps loppuisi eikä koskaan enää soisi. Maddy kokoaa oppilaansa kasaan ja luuta aseenaan he käyvät kohti lepakkouhkaa jonka syypäänä on tietenkin taas kerran ahne pormestari sekä hänen yhteytensä saastuttavaan tehtaaseen.

Vahvasti kieli poskessa tehty eläinkauhistelu on niinkin paljon komediaan kallellaan ettei se enää pitkään aikaan ole ollut vahinko ja kyseessä onkin siten enemmänkin kauhukomedia kuin vain ja ainoastaan huonosti tehty kauhuelokuva. Ja totta mooses se on huonosti tehty, mutta selvästi Asylumin tuotosten tavoin (vrt. etenkin Sharknado-suuntaus) minibudjetin aiheuttamaa kehnoutta on paikattu väitteellä että tämän on tarkoitus ollakin roskaa, josta syystä naureskellaan nyt hieman itsellemme sekä lajityypille ylipäänsä. Joskin ilmeisen selvää on myös se etteivät suuremmat tuotantoarvot olisi näillä tekijöillä ja tällä käsikirjoituksella tehneet lopputuloksesta sen parempaa elokuvaa, mutta silloin kattavampien resurssien valossa ei voisi sanoa Vampire Batsin olevan samalla tavalla tarkoituksellisen itsetiedostavaa koomista roskaa vaan ainoastaan tahatonta sellaista. Toisin sanoen kakkukoristeet eivät olisi peittäneet sitä, että alla on pelkkä multapaakku.

Liian vähän lepakkoactionia, liian huonoja vitsejä, liikaa joutokäyntiä ollakseen niin hauska kuin esittää olevansa ja jostain syystä se alkupuolella painotettu huumori tuntuu unohtuvan lopusta tyystin saaden elokuvan tuntumaan siltä ettei oikeasti tiedetty mitä haluttiin tehdä.

Tähdet: **

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Lucyn mukana olon vuoksi tämä pitää ottaa jossakin kohtaa ohjelmistoon.

...noir kirjoitti...

Hän olikin suuri syy itsellenikin.