lauantai 2. syyskuuta 2017

Werewolf: The Beast Among Us (2012)

Kun Charles (Ed Quinn) oli pieni poika joskus 1800-luvulla, tuli ihmissusi ja pilkkoi hänen perheensä, joten nyt aikuisena edelleen joskus 1800-luvulla on hän omistanut elämänsä saman petokannan harventamiseen. Charles onkin koonnut ympärilleen tiimin joka koostuu ylimielisestä naistennaurattajasta, vahvasta itsenäisestä naisesta ja muista toisistaan sopivasti eroavista persoonista kuten miehestä jolla on silmälappu ja sitten matkataan kertomassa metsästystarinoita kuten myös oikeastikin saalistamassa ihmishukkia. Bisnes kukoistaa koska se on kerännyt ympärilleen myös aikansa pikavippifirmoja jotka tahtovat kyseenalaisin (ts. kusettamalla) nylkeä selkänahan mielummin hyväuskoisilta ihmisiltä kuin oikealta ongelmalta. Nyt Charles joukkoineen tuntuu löytäneen kunnon susivastuksen kun kylä nimeltä Dravicu (näin mitä teitte tuossa. Varsinkin kun elokuva on kuvattu Romaniassa) kärsii erityisen viheliäisistä ihmissusista ja yksi niistä on varsinkin häijy tapaus, muuttuukin tahdonvoimalla täysikuun sijasta.

Werewolf: The Beast Among Us on mitä ilmeisemmin jonkinlainen Wolfman remaken spinoff, mutta yhteistä näille on oikeastaan vain ihmissusiteema ja tuotantoyhtiö Universal, muutoin kyseessä on pikemmin ison yhtiön B-elokuva jollaisia Asylumin tuotokset voisivat olla jos ne maksaisivat satasen setelin sijaan viisi miljoonaa dollaria. Tekoajalla pinnalla ollut trendi päivitetyistä satuelokuvista kuten Lumikki ja metsästäjä on varmasti myös vaikuttanut Werewolfiin, jonka vuoksi verenroiskutus on saanut oheensa myös post modernia kieltä poskeen ja seikkailullisuutta, mutta onneksi suurta yleisöä karttaakseen on siellä myös verisiä suolia valumassa ja muuta yhtälailla ällöä. Niin ja tietenkin se modernisointi tarkoittaa hahmoja, puhetapaa, vaatetusta, teknologiaa jotka ovat nykyaikaisia tavalla joista jonkun Roger Corman-tuotannon kohdalla sanoisi kyseessä olevan mokia sekä huolimattomuutta, mutta kyllä ne varmasti tarkoituksellista ovat koska kyseessä on sitä samaa cosplaysteampunkahtavuutta jota Hugh Jackmanin Van Helsingissakin esiintyi. Itse asiassa Werewolf onkin hieman kuin roskaelokuva-asenteella tehty Van Helsing feat. ihmissudet. Joku kuten minä sanoisi elokuvan olevan Universalin slummailua tyyliin Paramountin Friday the 13th-sarja, mutta varsinkin kun loppupuoli on Dracula vs Wolfman niin tämä halvemman puolen Universal-hirviöelokuva osoittaa, että se heidän kaavailemansa Universal Classic Monster Cinematic Universe pitäisi olla enemmän tätä kuin Dracula Untold tai Cruise Mummy.

Stephen Rea on aina plussaa ja on sitä tässäkin tapauksessa, mutta hän tuntuu kuitenkin uppoutuneen lääkärin rooliinsa liiankin vakaumuksella koska vaikuttaa olevan aika kovassa morfiinitokkurassa.

Tähdet: ***

Ei kommentteja: