sunnuntai 21. elokuuta 2016

Resident Evil: Retribution (2012)

Resident Evil osa 38. Ei edistystä toipumisessa.
Toisin sanoen kyseessä on jälleen kasa kohtauksia joissa joku potkaisee hidastetusti lippaan ilmaan ja hyppää perässä lataamaan aseensa.

Jokaisessa Resident Evilissa on mukana rautalangasta väännetty selitys siitä mistä on kyse (ts. juoni kirjaimellisesti kerrotaan katsojalle), mutta sitten siitä ei välitetä hevonv*ttuakaan ja jatkumossa on enemmän aukkoja kuin Turhapuron paidassa. Jos koskaan voi sanoa samoja latuja kierrettävän ja kuinka levyn voisi hyvin vaihtaa johonkin aikaisempaan osaan eikä kukaan huomaisi eroa niin juurikin Resident Evil-sarjan kohdalla. Ne kaikki ovat sama osa oli perässä sitten mikä numero taikka lisänimi tahansa. Tuntuu kuin olisin Bill Murray Päiväni murmelina-elokuvassa, mutta ilman eteenpäin pääsyä. Katsojaa ei kunnioiteta laisinkaan, mutta raha kyllä kelpaa. Hah! joke's on you, sillä ensimmäisen Resident Evilin sain lahjaksi ja lopuista olen maksanut yhteensä vähemmän kuin yhdestäkään uutena, joten minun ansiostani ette rikastu.
Retribution on ihan samaa sontaa kuin ne aikaisemmatkin Resident Evilit. Yhteensopimaton sarja liian laskelmoituja cooleja ideoita/kohtauksia, mutta mukana ei ole tolkun häivääkään ja sisältöä vähemmän kuin ilmapallossa. Tuntuu kuin katsoisi jotain montaasia jolla liiaksikin pyritään miellyttämään keskittymiskyvyttömiä idiootteja joille riittää kultakalamuisti.
Potuttaa jokaisen Resident Evilin kohdalla todeta, että Milla Jovovichissa olisi ainesta yhdeksi tämän hetken suurimmaksi actiontähdeksi, mutta kun sitä on joutunut jo sanomaan aina vuodesta 2002 lähtien niin ei se enää toteudu. Yhteistyö aviomiehesi Paul W.S. Andersonin kanssa jarruttaa uraasi, ei edistä sitä.

Tähdet: ~

4 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Ensi vuoden alussa saamme sitten kärsittävämmäksemme Resident Evil: The Final Chapterin, jota luonnollisesti seuraa Resident Evil: A New Beginning, jossa Jovovichin tilalla esintyy feikki Jovovich ja sitä seuraa sitten...

...noir kirjoitti...

Ymmärrän kyllä, että peleissä ei enää koskaan oikeasti kuolla ja saada game overia, vaan aina voidaan jatkaa viimeisestä tallennuspisteestä, mutta näiden leffojen kohdalla se on viety aivan naurettavuuksiin että Alice ja muut hahmot voidaan tappaa miljoonasataa kertaa joka elokuvassa ja ei hätää, tuodaan sama tyyppi heti takaisin. Onhan se turvallinen tapa tehdä elokuvaa kun yksikään hahmo ei koskaan katoa, mutta ihan tosi hei, tyytyisivät edes reboottaukseen.

...noir kirjoitti...

Hitto, Jason Voorheeskin on tavallinen kuolevainen verrattuna yhteenkään Resident Evil-leffojen hyypiöön.

Tuoppi kirjoitti...

Alice ja hänen miljoonat supervoimilla varustetut klooninsa. Uutta suoleen vaan kun vanha kuolee. Helppoa, yksinkertaista ja äärimmäisen älyvapaata...

Reboottauksen suhteen olin aikeissa ehdottaa sitä Romeron hylätyksi aikoinaan tullutta kässäriä, jonka mies itse olisi sitten ohjata leffaksi asti. Sitten mieleeni tuli Survival of the Dead ja päätin pitää ehdotukseni ihan itselläni.