sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Elämän Karikot (Floating Away, 1998)

Yhdistelmä alkoholismidraama, Judge Reinhold ja Paul Hogan kuulostaa sanoisimme mielenkiintoiselta.

Maurey (Rosanna Arquette) masentuu isänsä kuolemasta ja rupeaa aikansa kuluksi dokaamaan katsellen ikkunasta vastapäisen AA-kerhon ihmisiä. Vieraita naisia vikittelevästä ja pilkkarepliikkejä kuten "olen alkoholisti, kuka välittää" naureskellen laukovasta aviopuolisosta ei ole paljoakaan tukea.
Kännissä ollessaan Maurey unohtaa vauvansa auton katolle ja vietettyään yön putkassa, ehtii aviomies sillä aikaa vaihdattamaan lukot, uusi nainen ehtii muuttamaan taloon ja naapuritkin ehtivät jo toivottaa uusioperheelle onnea. Vau! Hiton nopeaa toimintaa.
Maurey menettää lapsensa huoltajuuden, aloittaa aiempaa ahkeramman dokaamisen ja pyrkii päättämään päivänsä, mutta onneksi ex-alkoholistit Shane (Paul Hogan) ja Lloyd (Judge Reinhold) ehtivät väliin. Kun Maureyn mies lähtee viemään heidän yhteistä lastaan toiselle paikkakunnalle, lyö rouva hynttyyt yhteen Shanen ja Lloydin kanssa ja näin alkaa road trip hakemaan lasta takaisin. Matkalla sitten lupaillaan lopettaa dokaaminen, dokataan, Shane osoittautuu kuolemansairaaksi, mutta lopulta kaikki on yhtä suurta onnellisten aikaa.

Hahahahahahaha! Siis mitä hittoa, onko John Badham Spede-fani?
Ajatelkaa nyt, leffa kertoo isänsä menettävästä naisesta joka masentuu, alkoholisoituu, menettää perheensä ja sitten se on toteutettu samalla tavalla kuin jossain Uunossa. Muistatteko millainen Simo Salmisen Sörsselssön oli Uuno Turhapuro Menettää Muistinsa-elokuvassa kun hän oli humalassa ollessaan selvä ja tarvitsi viinaa selvitäkseen, no Rosanna Arquette esittää alkoholistia samalla tavalla. 
Tai vaihtoehtoisesti mieleen tulee kun elokuvissa Chaplin saa kolauksen päähänsä ja rupeaa hilpeästi hyppelemään ympäriinsä. Joten koeta nyt siinä ottaa vakavasti näinkin dramaattista tarinaa ja asiaa ei auta se, että elokuva näyttää kuvatunkin humalassa. Tosin se, että Arquette on saatu näyttämään tissinsä tässä elokuvassa paljastaa, että ilmeisesti kuvausten aikana on käytetty myös joitakin tajuntaalaajentavia aineita.

Ensiajatuksena eniten väärässä paikassa olevat Reinhold ja Hogan esittävät elokuvan uskottavimpia hahmoja, tekevät roolisuorituksensa asiallisimmin ja Reinholdin hahmo sanoo yksinkertaisuudessan elokuvan kiteyttävän repliikin:
"alkoholismi on tyhmää."

Tähdet: ~ (naurettavuudessaan *****)
Elämän Karikot

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Ei ihme, että Paul Hogan yritti lämmitellä uraansa tämän jälkeen vielä yhdellä Krokotiilimiehellä... Siinä kuitenkaan sen kummemin onnistumatta.

...noir kirjoitti...

Näin taisi käydä, sillä sen jälkeen ei ole tullut mieheltä kuin kaksi elokuvaa ja niistä uudempi vuonna 2009. Ellei sitten ole tarkoituksella siirtynyt eläkkeelle.