sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Happy Scrappy Hero Pup

Kansitaidetta se tämäkin.

5 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Paljon on tutun näköisiä kansia tuossa kuvassa.

horrendous kirjoitti...

Tutulta näyttää joo, ylärivin viides taisi olla meillä varsin suosittu malli aikoinaan. Sen vieressä olevaa Pirkka-kantta en kyllä muista nähneeni!

...noir kirjoitti...

Meillä päin taidettiin pitää eniten kaupan Philipsin ja TDK:n kasetteja, ainakin siitä päätellen että niitä löytyy itseltäni eniten. Tosin syynä voi olla sekin, että ostin usein tyhjät kasettini marketeista joissa ainakin TDK:n kasetteja myytiin usein useamman kappaleen paketeissa, että niitä saattoi kertyä eniten juuri sen vuoksi.

Silver Shadow, eli se ylärivin viides oli täälläkin suosittu ja oletettavasti koko maassa, sillä se oli varmaan tuolloin halvin kasettimalli kun itsenauhoittaminen oli huipussaan. Samainen kasettimerkkihän on pahamainen syystä, että se oli myös laadullisesti taatusti surkein mitä kauppojen hyllyiltä saattoi löytää ja aika harva niistä kovinkaan montaa katselukertaa kesti. Erityisen ikävää Silver Shadowin heikossa laadussa oli se, ettei se vain itse kärsinyt siitä, vaan siitä irtosi ns. hopeapölyä joka sitten sotki videon kuvapäät ja näin ollen vaikeutti muidenkin kasettien toimintaa.
Tästä huolimatta on sanottava, että minulla on vielä parikin tuon merkkistä kasettia ja ne toimivat varsin mainiosti.

Pirkka-kasetteja taidettiin myydä vain satunnaisissa ruokakaupoissa, joissa nyt sattui olemaan se 30 senttiä kertaa 30 senttiä kokoinen hylly erinäisille kaseteille, etc. Ainakaan pahemmin niitä ei vastaani tullut, että siihen perustan oletukseni.

Itselleni harvinaisin kasettimalli on kyllä tuo ylärivin oikealla oleva Afga, joita minulla oli ja on määrällisesti useampi kappale, mutta joita en muista myytäneen kuin yhdessä paikassa. Se oli kanssa näitä halpismalleja ja niitä sai ostettua viiden kappaleen paketeissa, mikä oli ahkeralle nauhoittelijalle vain hyvä asia.

JugendZ kirjoitti...

Onko se Afga, näyttää Alfalta? No jokatapauksessa se ja sen alapuolella oleva Super Avilyn TDK eivät näytä tutuilta, muita on kyllä edelleen kosolti. Joitain enemmän, joitain erittäin paljon enemmän.

Eräs myös jota on pirukseen on TDK:n jalkapallon em/mm? 98/00? kisojen erikoispainokset, joiden takakannessa selkeät rivit johon voi kirjoittaa matsien tulokset ja maalintekominuutit tai mitä helvettiä lie. TDK-pallon sijasta etukannessa tietysti koreilee teeman mukaisesti varsinainen jalkkispallo. Ostin ku halvalla sain. Tarkoitusperiään penäävään käyttöön en äitynyt käyttämään, vihasin jopa hetken ulkomuotoaan, myöhemmin huvittivat miltei.

Jotta myös on niitä värikkäitä kasetteja, joita pitäisi jopa sisustuselementeiksi sijoitella, on keltaista, violettia, vihreää on sinistä. Taisivat ainakin ne markkinoille vasta kassuteollisuuden syysnä tulla.

...noir kirjoitti...

Sori, Alfa oli tarkoitukseni kirjoittaa, mutta näin en tehnyt.

Minä en muuten itse ole ostanut kertaakaan Super Avilyn-kasetteja, mutta setäni antoi minulle aikoinaan hemmetin ison laatikollisen itsenauhoitettuja kasetteja ja melkein kaikki olivat tuota merkkiä, ettei se ilmeisesti ainakaan hänen käyttämässään kaupassa järin harvinaisia olleet.
Siinä on muuten sellainen jonkinlainen muovisekoitekansi, että se ainakin kestää tuulessa ja tuiskussa.

Aikoinaan tein niin, että heitin pois (okei, takkaan) pahvikotelot ja ostin muovikotelot tilalle, jottain sain niihin esim. Katso-lehdessä (olihan se Katso?) julkaistuja leffakansia antamaan vaikutelmaan ns. oikeasta myyntielokuvasta. Ei ehkä olisi kannattanut.

Mielenkiintoinen, tai sitten ei huomio, mutta jostain syystä pornoelokuvissa käytettiin usein värillisiä kasetteja. Luonnollisesti punaisia.
Minä en koskaan oikein pitänyt niistä värillisistä kaseteista, koska ne näyttivät ja tuntuivat aina jotenkin halvemmalta materiaalilta, kun perusmusta ei psitänyt silmään.