keskiviikko 22. elokuuta 2012

50 Drive in Movie Classics: 33 - 36

THE MANIPULATOR (1971)

Höyrähtänyt entinen elokuvamaskeeraja Lang (Mickey Rooney) on kaapannut näyttelijä Carlottan (Luana Aders) ja pitää häntä vankina hylätyssä rekvisiittavarastossa. Täällä Lang kuvittelee omiaan, puhuu pikku-ukoille ja sekoilee kuten psykopaatin käsikirjassa käsketään. 
Lang pakottaa Carlottan näyttelemään kanssaan ja sitten vain rukoillaan, että elokuva loppuisi nopeammin kuin pian.

Mickey Rooney on ihan veikeä näyttelijä, mutta sen lisäksi että häntä on vaikea nähdä psykopaattina, niin se että joutuu seuraamaan lähes pelkästään hänen hysteeristä esiintymistään melkein 90 minuuttia tälläisessä elokuvassa on hieman liikaa vaadittu. Etenkin kun Carlottaa esittävän Luana Andersin rooli tuntuu olevan vain suu auki hengittäminen (vai tästä Kristen Stewart sai oppinsa) ja repliikkien kuten "aah" jatkuva toistaminen, joten hänestä ei ole yhtikäs mitään apua. Mutta se vain paranee tästä kun kameramiehet ovat kuvanneet lähes koko elokuvan samaan tapaan kuin siinä Evil Dead kakkosen kohtauksessa jossa huonekalut alkavat nauramaan ja musiikki ja muut ääniefektit ovat pelkkää kilikili-pimpom-suihsuih-kakofoniaa. HULLUKSIHAN TÄSSÄ TULEE!
Niin ja jos Rooney on esittävinään maskeeraajaa, niin eikö hänelle olisi kannattanut opettaa edes hieman meikkaamista.

Idea pöpistä elokuva-ammattilaisesta joka kaappaa näyttelijän ja pakottaa hänet näyttelemään on varsin mainio, mutta tässä elokuvassa se muistuttaa aivan liian paljon sitä Murhapoolin leffapsykoa ja Anthony Hopkinsin Slipstreamia jotta sitä osaisi ottaa vakavissaan, saati kestäisi ilman hevosrauhoittavia.

THROW OUT THE ANCHOR (1974)

Joku doku keskeltä Floridan suometsää oli pistänyt lehti-ilmoituksen jossa vuokraa asuntovenettä ja sitten joku paksuniskainen mies 2000 mailin päästä tarttuu ilmoitukseen, lähettää rahat ja saapuu kahdeksan kuukautta myöhemmin paikalle huomatakseen ettei asuntovene ole edes kunnossa, vaan doku oli tarvinnut rahaa dokaamiseen. Ystävälliset paikalliset ihmiset ja paksuniskan poika ja tytär saavat kuitenkin paksuniskan innostumaan asuntoveneen kunnostamisesta ja nyt pidetään hauskaa. Tai ei siis pidetä, koska tämä ei ole hauska elokuva.
Täältä paksuniskainen yksihuoltaja löytää uuden rakkauden ja äidin muksuilleen, samalla estäen erästä rosvoparonia jatkamasta joen saastuttamista tai jotain.

Ensinnäkin laittakaa valot päälle, edes AVP2 ei ollut näin hämärästi kuvattu.
Toiseksi jos lajityypiksi laitetaan komedia, niin pyydän, edes yksi vitsi. Edes yksi ainoa vitsi, eikä senkään tarvitse olla hauska.

Luojan kiitos tuottaja/käsikirjoittaja/ohjaaja John Hugh ei ainakaan niillä urilla jatkanut elokuvauraansa.

NIGHT TRAIN TO TERROR (1985)

Oletteko kuulleet tätä? Jumala ja Saatana ovat junassa... Mitä? Ai se ei olekaan klovnit autossa-vitsi, vaan tämän elokuvan lähtökohta.
Mutta niinhän se sitten menee, että galaktisen junan matkustajina ovat Draculalta näyttävä Saatana (Tony Giorgio) ja Mark Twainilta näyttävä Jumala (Ferdy Mayne) ja he keskustelevat siitä kumpi on coolimpi tai jotain. Sori, kun katsoo Draculasaatanaa niin kuulee vain "i want to drink your blood." No jotain siinä selitetään siitä kumman luokse ihmiset kuolemansa jälkeen kuuluvat ja sen seurauksena näemme kolme erillistä tarinaa jotka tämä junakeskustelu yhdistää.
Ensimmäisessä kertomuksessa Harry (John Phillip "Diabolik" Law) ajaa kolarin ja päätyy johonkin sairaalakellariin jossa saa sähköshokkeja ja hypnoosiruiskeen. Mielenhallinnan alaisena Harry hankkii pöpitohtorille, tai hänen pöpiapulaiselleen naisia kidutettavaksi. Eli ihan normaalia ruokamarkettoimintaa.
Aina välillä supernynnyn näköinen rockyhtye  soittaa junassa supernynnyä rockmusiikka ja en tajua miksi näin on.
Toisessa tarinassa söpö Gretta (Merideth Haze) haluaa elokuvatähdeksi ja päätyy namusetä Georgen (Martin Sellers) avulla pornotähdeksi. Runkkari-Glenn (Rick Barnes) rakastuu Grettaan ja päinvastoin, joten George janoaa kostoa, mutta onneksi pienoismallilinnassa saatanallinen salaseura (mm. Jimi Hendrixin ja Richard Pryorin yhteensulautuma kuuluu jäseniin) kokoontuu ja he pelaavat eräänlaista Venäläistä rulettia jonkin muinaishirviö-ötökän avulla joka karkaa räjäyttämään päitä. Öö, okei.
Kolmannessa kertomuksessa Claire (Faith Clift) näkee 80-luvulla unta natseista ja sitten selviää, että kaupungilla liikuskelee natsisotarikollinen joka ei ole vanhentunut päivääkään sitten vuoden 1944 ja miksi olisikaan, kun kyseessä on yliluonnollinen demoninatsi.

En tajunnut juuri hevonpätkääkään tästä elokuvasta. Siis okei, kyseessä on Creepshown tapaan useamman tarinan sisältävä kauhuelokuva jossa tarinat on jonkinlaisen mukamas punaisen langan avulla sidottu toisiinsa, mutta toteutus on niin amatöörimäisen sekavaa, että Creepshow kolmonen alkoi tuntumaan ammattitaitoiselta mestariteokselta (SE EI OLE!).
Luin, että ilmeisesti ainakin yksi näistä Night Train to Terrorin tarinoista olisi alunperin tehty pitkäksi elokuvaksi, mutta sitten projektin päätyessä jäihin, oli jo kuvatusta materiaalista koostettu yksi tämän elokuvan kertomuksista ja se on helppo uskoa, sillä jokainen tämän elokuvan osasista vaikuttaa palasista koostetulta Ja jos se ei riitä, että itse elokuvan kertomukset vaikuttavat sekavilta, päämäärättömiltä ja yksinkertaisesti masentavilta, niin jopa pelkästään se Jumalan ja Saatanan paikallaan pysyvä osuus on tolkuton. Miksi Jumalalla on yhtä uskottava tekoparta kuin Will Ferrellillä hänen esittäessään Arkkitehtia ja miksi Saatana on kotoisin Transylvaniasta? "I want to suck your blood."

THE GUY FROM HARLEM (1977)

Al Connors (Loye Hawkins) on the guy from Harlem.

Tähdet:
The Manipulator ~
Throw Out the Anchor ~
Night Train to Terror *
The Guy From Harlem *

4 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Oli tarkoitus laittaa tilaukseen tämä boksi tuossa hetki sitten, mutta cdonin mukaan se on tilapäisesti loppu. Eli odotteluksi menee...

...noir kirjoitti...

Luulen etteivät ota näitä varastoonsa valmiiksi kun yhden kappaleen kerralla, sillä tämä on aika usein lopussa ja tuskin kuitenkaan sen vuoksi että näitä myytäisiin hirveitä määriä.

Siellä oli aikoinaan tarjolla sellainen kauhuleffaboksi jossa oli 100 roskaelokuvaa ja se olisi pitänyt näköjään ostaa silloin päälle vuosi sitten kun sitä vielä sai, koska sen jälkeen ei ole enää valikoimissa samaista pakettia näkynyt.

Franco kirjoitti...


Tuli katsottua tuo Manipulator, ja tuli myös katsottua että jokapuolellahan tuota haukutaan. Mutta meikäläinenpä pikkuisen piti siitä. No, lähes tunnistamattomaksi parroittuneen Rooneyn suoritus koputteli koko ajan ärsytys- ja käsityskynnyksen portteja, mutta kuitenkin stimuloivasti. Meikäläinen on `heikkona` kauhuelokuviin, joissa on mallinukkeja, ja tässä on niitä viljalti, ja niiden osia. Ja usein. Ja varsinkin näiden mallinukkosa -ja teurastamon roikkuvien liharuhojen läpi tapahtuvat klaustrofob9iset rynnimiset näyttivät onnistuneilta. Ja yhtäkkiä teurastamossa soitti sinfoniaorkesteri! Tällaisesta `järjettömästä` surrealismista mä tykkään!

Itse elokuva pyöri liikaa saman asian ympärillä, mutta nää sivujutut pelastivat paljon.

Franco kirjoitti...

Ja pakko vielä lisätä tuohon Manipulatoriin, että siellä vaate- ja tarvike sekä teurastamon käytävillä kuului muistaakseni vielä erilaisia linnunlauluja, mm KUOVI! Vai päässäkö mulla soi ja muisti tekee kepposet. Pitääkö tsekata vielä kerran?.. Mutta tää nyt tästä filmistä. :D