sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

15 westernia

Koska tämä edeltävä viikko on ollut aika länkkäripainotteinen, niin kaivoinpa esille tälläisen aiheeseen liittyvän toppilistan jonka tein vuonna 2009.
Osa elokuvista saattaisi vaihtaa paikkaansa, mutta kenties eivät.

6 kommenttia:

corum81 kirjoitti...

Mulla on ehkä top5:

1. Huuliharppukostaja
2. Hyvät, pahat ja rumat
3. Dead man
4. Armottomat
5. El Topo

Tuosta Blueberrystä en tykännyt kyllä yhtään.

...noir kirjoitti...

Huuliharppukostaja on, tai oli minulla aivan liian alhaisella sijoituksella. Mutta nuo voisivatkin olla kaikki sijoja yksi kukin.

Silloin kun Blueberry ilmestyi, tulin muutamallekin ihmiselle todenneeksi, että jokainen joka sitä katsoessaan odottaa westernia, tai yhtäläisyyttä alkuperäissarjakuvien kanssa tulee pettymään pahasti. Ja kyseisten sarjakuvien ystävänä olin hieman huuli pyöreänä, todeten että ehkä tuon elokuvan nimi olisi pitänyt muuttaa, mutta itse elokuva kuitenkin puri minuun kuin miljoona volttia

corum81 kirjoitti...

Joo, voi olla, että odotukseni oli hieman "väärät" sarjakuvat lukeneena. Tai että odotin liikaa toisintoa.

Olen nähnyt Blueberryn vain kerran silloin kun se saapui elokuvateattereihin, mutta voisi ehkä olla aika tarkistaa pätkä uudelleen kun sarjakuvatkaan ei ole enää niin tuoreessa muistissa.

Niin, se piti sanoa, että muuten lista oli kyllä omaltanikin kohdalta toimiva. Ehkä lisäisin johonkin väliin vielä siveradon ja mies joka ampui. Armoton maa ja Hurja joukko odottavat vielä hyllyssä katsomistaan. :)

...noir kirjoitti...

Mies Joka Ampui Liberty Valancesta kirjoitinkin äskettäin ja siitä huomaa minunkin pitävän siitä ja Silverado on tulossa jossain vaiheessa ja voin jo paljastaa sen saavan kovasti kehuja. Nuo elokuvat mahtuisivat varmaan jonnekin sijoille 16 - 25. Eihän tuo 15 riitä mihinkään.

Tuoppi kirjoitti...

Jään odottelemaan mielenkiinnolla tuota tulevaa Silverado arvostelua. Se kun on yksi minunkin suosikkilänkkäreistäni...

...noir kirjoitti...

Älä turhaan, ei se ole hyvä kuitenkaan.