lauantai 30. toukokuuta 2009

Day Of The Dead 2: Contagium (2005)

Tämän arvostelun olen julkaissut alunperin Suomi 24:ssa 7.8.2007. Joten jos se tuntuu tutulta, niin siinä lienee syy.
En muista miksi olin tämän laittanut vain sinne, mutta kaipa minulla jokin syy siihen oli. Kenties halusin laittaa sinne joitakin höpinöitäni ekslusiivisesti.

Nyt kun olen tänne pistänyt jo kirjoituksen alkuperäisestä Day Of The Deadista ja sen ns. uusintaversiosta, niin eiköhän tämäkin oksennus puolusta paikkaanssa tässä nimenomaisessa blogissa. Muutenkin koetan pikku hiljaa käydä läpi kaikki Romeron zombeilut ja niihin edes välillisesti liittyvät elokuvat. Jokainen Day Of The Dead 2: Contagiumin nähnyt tietää, ettei tällä oksennuksella ole mitään tekemistä Romeron kanssa, mutta kuitenkin...

En ole mennyt muuntelemaan alkuperäistä tekstiä, muuten kuin lisäämällä tähtimäärän. Sen verran voin kuitenkin todeta, että olenpas minä ollut hyvällä tuulella tätä arvostelua kirjoittaessani, sillä elokuva on huomattavasti huonompi kuin annan ymmärtää.


Ankeaa elokuvailtaa.
.


Myönnän sen, oma mokani.
Menin sitten ja tuhlasin aikaani katsomalla Day of the Dead kakkosen.
Mitä siitä voisi sanoa?
No, Wicker Manin remake oli huonompi, mutta eipä Day of the Dead 2 kauaksi jäänyt. En nyt mene syvemmin juonta (siis mitä juonta?) selittämään, jos joku nyt kuitenkin haluaa pilata fiiliksensä katsomalla sen. Sen tosin annan ystävällisenä varoituksena, että älkää antako nimen hämätä. Day of the Dead 2 ei ole mitään jatkoa Romeron Day of the Deadille. Itseasiassa, jos jonkin haluaa olevan viite siitä, millainen Day of the Dead 2 on. Niin se on enemmän Tobe Hooperin Mortuary, kuin Romeron Day of the Dead. Siis laskekaa rimaa reippaasti, niin kenties silloin veriripuli, joka Day of the Dead 2 on, saattaa aiheuttaa edes hivenen nautintoa (mitä epäilen suuresti.) Day of the Dead sisältää aneemista näyttelytyötä (no, zombejahan siellä onkin), ponnetonta ohjausta, ja erittäin rumia efektejä. Kenties se veri joitakin jaksaa innostaa, mutta,,,
niin,,,
mutta minkäänlaista ajatuksellista sisältöä siitä on turha odottaa. Kehtasivat vielä Day of the Dead kakkosen alkuteksteissä käyttää samanlaista fonttia kuin Romeron Day of the Deadissa, niin heti jo ehti ajattelemaan saavansa perushuonon jatko-osan, joka sentään omaa jotain yhtäläisyyttä Romeroon. Kuinka väärässä sitä taas olikaan. Voin vain potkia itseäni.


Jos etsit tunnelmallista kauhuelokuvaa...

Jos etsit näyttävää kauhuelokuvaa...
Jos etsit älykästä kauhuelokuvaa...

ÄLÄ katso elokuvaa Day of the Dead 2: Contagium.


Jos etsit elokuvaa, jota voi katsoa aivot narikassa, kuola poskella...


ÄLÄ katso elokuvaa Day of the Dead 2: Contagium.

Jos vaihtoehtoina on vain Wicker Manin remake ja Day of the Dead 2: Contagium. Katso ihmeessä Day of the Dead 2.


Genrestä toiseen, mutta todelliseen kauhuun. Katsokaa The Good Shepherd. Suomentaja aiheutti kauhunpuistatuksia. Angelina Jolie möykkää eräässä kohdassa Matt Damonille, että tämä ei ole huomioinut häntä koskaan. Suomentajan mielestä tämä asia pitää ilmaista muodossa:"Olet ignoroinut minua koko elämämme."
Luitte oikein,,, ignoroinut. Brr!!! Te ketä-ihmiset tiedätte keitä olette.
.


Miksi olin kirjoittanut tuon The Good Shepherd-osuuden? Who cares?


Niin ja kenties syy siihen miksi olin postannut tämän arvostelun alunperin vain Suomi 24-sivustolle, enkä tähän blogiin on se, ettei tätä blogia ollut vielä tuolloin olemassa.


Tähdet: ~
Day Of The Dead 2: Contagium

...NOIR

Ei kommentteja: