sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Breathing Room (2008)

Ei jumalauta!

Kuulostaako yhtään tutulta: Joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä herää jossain tehdashallissa, eikä kukaan tiedä miksi he ovat siellä. Mystinen pahis ilmoittaa porukan joutuneen kilpailuun jossa sääntöjä tulee noudattaa kuoleman uhalla ja vain yksi voi lopulta voittaa kaikkein tärkeimmän palkinnon, oman elämänsä. Joukossa on nörtti mies, muka seksikäs babe, älytön bitch, raamikas sankari(mies,) kusipää, ja kaikki muut kliseekäsikirjan valiojoukot. Sitten populaa lahdataan, kunnes elokuva loppuu.

Hmm,,, aivan kuin olisin nähnyt aiemmin elokuvan tai 12 sellaista samanlaisella juonella.

Breathing Room eroaa kyllä kaikista Saw- ja Cube-kopioista yhdellä suurella elementillään, se on taatusti huonoin kopio edellämainituista.

Kuvaus ja valaistus on kuin ala-asteen videoprojekteissa, eli siis aivan kädestä. Jostain syystä elokuvan tekijät ovat ajatelleet että epämääräisesti huojuva kamera on paras tapa kuvata loukkuun jääneitä ihmisiä. Todennäköisin syy kuvaustavalle lienee muualla kuin ajatuksellisuudessa. Eiköhän asia ole ollut kuitenkin vain niin, että tekijöillä ei ole ollut varaa kunnon laitteistoon ja siksi ovat kuvanneet elokuvan tavallisella videokameralla.

Näyttelijät saavat Oskari Katajiston vaikuttamaan Robert De Nirolta. Jokainen näyttelijä tässä elokuvassa on sarjasta maailman huonoin. Jokainen Breathing Roomin näyttelijöistä tuntuu uskovan että hirveä huuto, naaman vääntely, maaniset ilmeet ja vuolas parkuminen ovat tämän hetken suurin trendi, oli sitten kyseessä häät tai syntymäpäivät. On ollut aivan uskomattoman päätön päähänpisto pistää elokuvan Jigsaw-kopioksi tyyppi joka muistuttaa enemmän Nathan Lanea Birdcagessa kuin jotain pahuuden ruumiillistumaa.

Ja koko elokuva tuntuu olevan yhtä huolimattomuuden monumenttia.

Kerron nyt elokuvaa näkemättömille koko tarinan samalla spoilaten sen, mutta älkää pelätkö, silläTe ette todellakaan halua tuhlata aikaa Breathing Roomiin ja toivon mukaan vältytte sen näkemiseltä.

Siis joukko ihmisiä löytää itsensä lukittuna johonkin halliin, heillä jokaisella on Linnanmäen rannekkeet kaulassaan ja kohta monitorista näkyy flunssaisen näköinen pallinaama kertomassa kryptisesti heidän joutuneen peliin jossa kuolema korjaa satoa.
Tottele sääntöjä tai kuole.
Ja lopulta vain yksi voi jäädä henkiin, kuten tälläisissä elokuvissa aina väitetään.
Luonnollisestikin katsojalle osoitetaan että tällä yhdellä ryhmän jäsenellä on jotain asiaan liittyvää tietoa jonka vuoksi häntä tulee seurata muita tarkemmin ja hän on se muka ilmeisesti hyvännäköinen eukko.
Sitten porukkaa kuolee yksi kerrallaan ja lopussa tulee twisti jossa paljastuu, että tämä muka hyvän näköinen nainen oli se tappaja ja kyseessä olikin vain jokin tieteellinen koe jossa lahdattiin ihmisiä.

Ei siis mitään uutta sahan alla, mutta toteutuksessa olisi niin paljon parantamisen varaa, että helpoimmalla pääsisi jos elokuvan hautaisi sinne Flubberin seuraksi.

Joka kerta kun joku tapetaan, niin sinä ei käytetä mitään visuaalisesti mielenkiintoista seikkaa, vaan yksinkertaisesti valot sammutetaan ja kuuluu tuskainen parahdus. Sitten loppuporukka on ihan paniikissa, mutta kukaan ei kyseenalaista että miten se kulloinen kuollut oli käyty tappamassa, sillä jokainen on tapettu puukottamalla, tms. Mikä tarkoittaa että jos tappaja olisi ulkopuolinen, niin hänen täytyisi käydä vangitun ryhmän luona joka kerta erikseen tappamassa silloinen uhri. Miten siis tämä joku olisi koko ajan kulkenut edes pimeässä tappamassa, ilman että kukaan olisi huomannut vieraan olevan joukossaan. Välillä joku möläytti että siellä on joku, mutta koska oli pimeää niin miten he olisivat huomanneet jonkun ulkopuolisen tulleen joukkoonsa ilman että olisi kuulunut oven avaus, tai vastaavaa, mitä ei tietenkään tapahtunut. Sitten kun paljastuu että tappaja oli tämä ryhmään kuulunut nainen, niin herää kysymys että mistä vitusta hän sai kaikki tappovälineensä ilman että kukaan muu olisi missään vaiheessa huomannut niitä.

Miksi ryhmässä kyllä auotaan päätä, mutta kukaan ei ihmettele mitä oikeastaan on tekeillä, vaan heti alusta asti ovat vain että ”okei me ollaan ansassa ja kohta kuollaan, mutta ei se mitään,,, mutta hei kaverit, maaniset ilmeet kehiin.”

Miksi kun lopussa paljastuu että se murhaaja kuuluu johonkin ihme tiederyhmään, niin miksi jokainen ryhmän jäsen istuu pimeässä läppärin ääressä. Tiederyhmän alue on erillään lukituista ihmisistä, joten he voisivat pitää valot päällä, mutta ehei, pimeässä on kiva tehdä tieteellistä tutkimusta.

Miksi vangituilla on jonkinlainen ranneke kaulassaan, jonka ilmeisesti pitäisi olla vaarallinen, mutta kertaakaan kukaan ei kyseenalaista kaulakorun vaarallisuutta. Joten katsojan silmissä kyseinen kaulakoru on yhtä haitallinen kuin hikipanta.

Miksi elokuva on niin ruman näköinen?
Miksi elokuva on niin huonosti näytelty?
Miksi elokuva on niin huonosti ohjattu?

Breathing Room antaa uuden merkityksen elokuvalle joka kopioi jotain suht' onnistunutta elokuvaa, mutta ei ole pelkästään huono vaan superpaska.

Vannon että kadut jos vuokraat Breathing Roomin.

Tähdet: ~
Breathing Room

...NOIR

Ei kommentteja: