lauantai 15. toukokuuta 2010

50 satunnaista leffa-asiaa

Nyt kun olen nähnyt muutamassa paikassa (Elokuvablogi.com) tehdyn tälläisen 50 kappaleen vastauslistauksen teemalla elokuvallisuus, niin päätin minäkin sitten huvin kokeilla saisinko sellaisen aikaiseksi. Ilmeisesti ideana on vain luetella 50:n kappaleen edestä informaatiota itsestä siten että vastaukset liittyvät jotenkin elokuviin. Sovitaan että mukaan saadaan laskea myös televisio, niin olen valmis allekirjoittamaan sopimuksen (koska muuten en ehkä saisi lukumäärää kohdilleen.)

Pöllitään nyt samalla sitten otsikkokin inspiraation antajalta.

1. Avaruusseikkailu 2001 kuuluu tälle paikalle.
2. Olen Star Trek-fani. En aivan trekkari, mutta esimerkiksi minulle ei tekisi vaikeaa valita Tähtien Sodan ja Star Trekin väliltä.
3. Poskelleni vierähtää kyynel joka kerta kun katson Star Trek The Motion Picturen.
4. Keräilen äänilevyjä ja kokoelmastani noin 1000 levyä on pelkästään elokuva-/tv-musiikkia.
5. Suosikkini tv:n komediasarjoista on Seinfeld.
6. Olen vapaamielinen kaikkia elokuvan lajityyppejä kohtaan, mutta tiedostan nostavani westernit, kauhun ja sci-fin muita korkeammalle.
7. Olen sitä mieltä että henkilökohtaisen Oscarin voittavien tulisi voittaa kaksi kertaa samassa kategoriassa jotta ansaitsisivat sen ensimmäisen palkintonsa.
8. Mielestäni Heath Ledger, Martin Scorsese, Marisa Tomei ja Al Pacino eivät ansainneet Oscariaan niistä rooleista/elokuvista joista he sen voittivat. Kukin heistä oli, tai on tehnyt huomattavasti onnistuneemmankin elokuvan.
9. John Carpenter on suosikkiohjaajani, vaikka herra ei olekaan tehnyt vuosiin mitään hyvää.
10. Darren Aronofsky pitää tällä hetkellä kakkossijaa.
11. Lähes poikkeuksetta tarkistan kuka on elokuvan säveltäjä ennen kuin katson elokuvan.
12. Jerry Goldsmith on suosikkielokuvasäveltäjäni ja itkin kuullessani hänen kuolleen.
13. Muita säveltäjiä joista pidän erityisen paljon ovat Philip Glass, Ennio Morricone, Basil Poledouris, Ryuichi Sakamoto, Michael Nyman, Lalo Schifrin...
14. David Arnoldin score Stargateen on kuitenkin eniten soittamani soundtrack.
15. The Terminator on mielestäni kaikkien aikojen kaunein rakkauselokuva. Hei c'mon, mies matkustaa ajan halki varmaan tuhoon kokeakseen yhden yön rakkautensa kohteen kanssa.
16. Kerron ystävilleni liiankin usein teorioitani aikamatkustuksesta ja ensimmäisen Terminatorin käsitys kyseisestä aiheesta on suosikkini.
17. Työskentelin aivan liian monta vuotta videovuokraamossa.
18. Kohtaan uudessa työssäni usein videovuokraamosta tuttuja asiakkaita ja saan kuulla toistuvasti kommentteja siitä kuinka entisen työpaikkani tietoviisaus elokuvia kohtaan on nykyään olematon.
19. Edellinen kohta tuo minulle suurta mielihyvää.
20. Olen sitä mieltä että jonkun palkintogaalan tulisi lisätä kategorioihinsa "paras yksittäinen kohtaus"-palkinto.
21. Vaihtoehdoksi kelpaisi myös "täydellistä elokuvaa edustava kohtaus"-palkinto.
22. Edelliseen liittyen palkitsisin ainakin Huuliharppukostajan alkupuolen "looks like we're shy one horse"-kohtauksen kyseisellä palkinnolla.
23. Suosikkinäyttelijäni on Christopher Walken.
24. Näyttelijöiden kautta katsottuna minulla on kuitenkin määrällisesti eniten Clint Eastwoodin elokuvia.
25. Olen koostanut itselleni oman Top 100-listan mielestäni parhaimmista elokuvista. Jotta se se olisi ollut mahdollinen, jouduin kehittelemään sääntöjä sen kokoamiseen.
26. Yksi Top 100-listan säännöistä on että kultakin listalla olevalta ohjaajalta saa olla mukana vain yksi, mielestäni ohjaajan onnistunein elokuva.
27. En pysynyt koko aikaa sääntöjen puitteissa, vaan mm. Ridley Scott ja James Cameron saivat listalle kaksi elokuvaa.
28. Mielestäni Dawn of the Dead on parempi elokuva kuin Day of the Dead, mutta kysyttäessä sanon suosikikseni jälkimmäisen.
29. Penskana seinäni olivat vuoratut elokuvajulisteilla. Nykyään seinilläni esiintyy vain kaksi kehystettyä elokuvajulistetta (Kadonneen Aarteen Metsästäjät ja Painajaisissa.)
30. Painajaisissa on huono elokuva.
31. Kotonani on myös luonnollisen kokoinen Darth Vader-standi.
32. Patricia Clarkson on mielestäni yksi maailman kauneimpia ihmisiä ja hänessä on jotain sellaista klassista elokuvatähteä, että aivan kuin hänen kuuluisi olla Casabancassa, tai muissa sen aikakauden elokuvissa.
33. Luen pääasiassa tietokirjallisuutta ja niistä vähintään puolet käsittelevät elokuvia.
34. Inhoan laskelmoidun tuntuisia elokuvia kuten Michael Bayn Pearl Harbor, mutta uskon että jokainen elokuva, oli se mielestäni kuinka ulosteinen tahansa on aina jonkun ihmisen perusteltu suosikki.
35. En aio ikinä kirjoittaa arvostelua elokuvasta Avaruusseikkailu 2001.
36. Varaan oikeuden muuttaa sanomisiani.
37. Olen nukahtanut kahdesti Peter Benchleyn Creaturea katsoessani. Molempina kertoina nukahdin jo alkutekstien aikana.
38. Periaatteeni on että aloitettu elokuva saa luvan pyöriä loppuun asti, vaikka keskittyminen siihen herpaantuisikin.
39. Olenkin tietoisesti jättänyt vain yhden elokuvan kesken. American Crude (Se. Oli. Niin. Uskomattoman. Tylsä.)
40. En ymmärrä miksi Channing Tatumin annetaan tehdä elokuvia.
41. Osaan mahdollisesti kaikki Rocky Horror Picture Shown kappaleet ulkoa, mutta en aio todistaa sitä.
42. Jos tiedän elokuvan pohjautuvan kirjaan, pyrin lukemaan kirjan ennen elokuvan näkemistä jotta en mieltäisi Lestatin näyttävän Tom Cruiselta.
43. Olen nähnyt Tappajahain uimahallisssa. En osaa uida.
44. En ymmärrä miksi elokuvien kuvalaadun kehittämisessä otetaan aina esille kommentti että kuva on niin terävä, että on kuin katsoisi ukkunasta ulos. Jos minä haluan nähdä ikkunasta ulos, en katso televisiota.
45. HD ei paranna huonoa elokuvaa, kuten ei myöskään 3D.
46. Valitsen aina VHS:n Blurayn ylitse.
47. Inhoan sitä kuinka kauhuelokuvissa on pääosin korvattu tunnelmallinen scoremusiikki mahdollisimman kovalla metelillä.
48. Samoin inhoan noussutta trendiä jonka mukaan kauhuelokuvan tulee olla mahdollisimman goreileva. Sori vaan, mutta suolien lennätys saattaa tehdä huonon olon, mutta se ei pelota.
49. Ensimmäinen valitsemani elokuva teatterikatselmusta varten oli vuoden 1989 Batman. Sitä ennen tyydyin vanhempieni valintoihin. Isäni ei pitänyt siitä, minä rakastan sitä edelleenkin.
50. Viimeinen elokuva jonka olen teatterissa nähnyt oli Star Wars: The Phantom Menace. Se tappoi uskoni nautinnolliseen elokuvateatterikokemukseen.


Tämä oli näiden eräälaisten modernin maailman ketjukirjeiden remake.
KIROTTU PLATINUM DUNES!

5 kommenttia:

Sivustakatsoja kirjoitti...

Hauskoja juttuja ja hauskasti kirjoitettu. Tuo kohta 15 on aivan mainio. :D

Eve kirjoitti...

Mielenkiintoisia juttuja olet saanut kerättyä. Etenkin Top 100 -lista kuulostaa hyvältä! Voisin minäkin koettaa koostaa vastaavan... Ajattelen muuten itsekin usein noin, että elokuva kuin elokuva on varmasti jonkun suosikki.

...noir kirjoitti...

S: Eikä se ole edes vitsi. Terminator on kaikkien aikojen rakkauselokuva ja erityisen tehokkaan siitä tekee se, ettei sitä yleisesti mielletä romanttiseksi elokuvaksi.

E: Sitä Top 100-listaa oli hauska tehdä. Aluksi se tuntui mahdottomalta, mutta sitten kun sen kokoamiseen kehitti sääntöjä niin se alkoi kehkeytyä nopeasti kasaan.
1. Kultakin ohjaajalta vain yksi elokuva.
2. Numerojärjestys ei kerro elokuvan todellista sijoitusta, sillä osaako sitä todellakin sanoa onko numero 54 todellakin parempi kuin 55.
3. Elokuvan valintakriteerinä ei tarvitse olla se että elokuva on omasta mielestään ns. viiden tähden elokuva. Jos sillä on henkilökohtaista merkitystä, niin huonokin elokuva saa luvan olla kaikkien aikojen parhaimpia.
4. Koska Top 10 on mahdoton tehtävä jo pelkästään lajityyppien määrän vuoksi, Top 100 on loogisempi määrältään.
Jne.
Tämänkaltaisilla säännöillä lähdin sitä listaa alunperin tekemään. Aika hyvin se on pysynyt kasassa koska olen muistaakseni vuoden 2006 jälkeen vaihtanut listalta vain yhden elokuvan (Miller's Crossing vaihtui elokuvaan Mies Joka Ei Ollut Siellä.)
Mutta lista on aina altis muutoksille.

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Hauska lista! (vasta nyt ehdin sen lukemaan...)

Olen osittain samaa mieltä kohdasta 8. Vaikka esimerkiksi Ledgerin Jokeri oli hieno suoritus, ei se mitenkään yllä Ennis Del Marin sydäntäsärkevän roolin tasolle.

#15 - näitä maailman kauneimpia rakkaustarinoita on näköjään monilla hieman perinteisestä poikkeavia :) Itsellä kun kaksi kilpailee kärkisijasta: The Crow ja Brokeback Mountain.

#18 - olisi melenkiintoista tietää, millaista työtä teet nykyisin työksesi?

#31 - both thumbs up! =)

...noir kirjoitti...

18. Asiakaspalvelua se on edelleenkiin, tuote on vain eri.