sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Painajainen laboratoriossa (Altered Species, 2001)

Tai siis niin kuin takakansi nimeksi ilmoittaa: Altered Spices.
No, mukana on kylläkin laboratorio jossa suoritetut kemikaalikokeet varmasti loivat mainioita mauste-elämyksiä.

Tunnetaan myös nimellä Rodentz ja sen julisteen "hide the cheese" on loistava veto.

Professori Irwin (Guy Vieg) kera apulaisensa Walterin (Allen Lee Haff) koettaa kehittää nestettä joka auttaisi syöpähoidoissa ja tottakai ainetta kokeillaan rotilla, mutta sen sijaan että se parantaisi niiltä tauteja kasvattaa litku niistä superrottia. Niin ja kun puhun superrotista en tarkoita sellaisia arkisia superrottia kuten Mahtihiiri, vaan nyt kyseessä olevat rotat ovat superia kiukkuisessa ihmislihanhalussaan. Luonnollisesti rottia on sitten ihan sikana ja ne päättävät hyökätä labraan juuri kun Walter järjestää siellä bileet. Yhdestä rotasta on vieläpä kasvanut aikuisen ihmisen kokoinen ja sen kiukku on samaa kokoluokkaa.

Huonosti näytelty, esitettävä teksti on linjassa esiintymiseen ja tehosteet ovat nolostuttavia, mutta kaikkinainen hölmöys on hetkittäin aika hupaisaa ja vaikka kyseessä ei olekaan tarpeeksi huono elokuva ollakseen siksi erityisen kehuttava, on se kuitenkin tarpeeksi sympaattisen typerä jotta sille nyökkää puolitahattomasti.
Viimeistään siinä vaiheessa kun vastaan tulee rotan kasvun osoittava tehoste joka on vain zoomaus eläimeen (kuvan tarkkuuskin heikkenee suurentuessa) ja viimein näkee sen jättijyrsijän ollaan lähes edwoodismissa, joka on ehdottomasti peukutuksen arvoista. Surku vain ettei koko elokuva on yhtä hupsua vaan ajoittain jopa koetetaan olla oikean vakavahkon kauhuelokuvan teossa, mikä ei näillä eväillä olisi onnistunut edes unissa ja kun se ei ole edes sitä liian liiallisen "vakavaa" joka edesauttaisi ihastuttavaa hölmöyttä vaan pelkkää tavanomaista halvan B-kauhun rutiini-idiotismia. Jättirotassa kun olisi ollut potentiaalia, kysykää vaikkapa Bruno Matteilta.

Tähdet: **

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Rodentz... oikein zetalla ja kaikki, heh.

...noir kirjoitti...

Laadun tae.