keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Sivumaininta Gremlinsistä

Vaikka vuoden 2016 Ghostbusters lievästi sanottuna jakoi mielipiteet niin moni varmastikin oli kuitenkin jo pitkään toivonut kolmatta Haamujengiä, sillä piti vuoden 1989 kakkososaa heikompana kuin ensimmäistä tai ei oli se silti edelleen hyvin viihdyttävä menestyselokuva ja oletus oli, että kolmas osa olisi taatusti heti nurkan takana. Toki Haamujengi sai jo aiemman tulemisensa aikana osakseen animaatiosarjan, sarjakuvia, pelejä ja leluja, mutta varsinkin ns. aito selvästi samaan maailmaan kuuluva elokuva jäi tulematta, kunnes sitten tietenkin tuo 2016 viimein ilmestyi ja sen aitoudesta taikka pikemminkin rehellisyydestä voidaankin kiistellä.
Vuoden 2016 Ghostbusters herätti kuitenkin ajatuksia, että jos se viimein sai uutta jalansijaa niin kenties, ehkä, mahdollisesti sama tapahtuisi myös toiselle varsin samanhenkiselle rakastetulle kahden elokuvan pituiseksi jäänelle elokuvasarjalle joka jätti jälkeen nälän joka talttuisi vain keskiyön jälkeen syödessä. Toki siitä siitäkin on ajan saatossa kuultu huhuja, joskaan ei lähellekään yhtä vakuuttavia ja paljon kuin Ghostbustersista, mutta ehkäpä se kolmas elokuva saattaisi nyt viimein muuttua realiteetiksi kun Warner tuottaa siitä uuden animaatiosarjan.

Tule tule Gremlins kolmonen.

Älä kuitenkaan ole cg-elokuva vaikka haluatkin olla.

Todennäköistä on nimenomaan se, että Gremlins kolmonen toteuttaisi riiviönsä kompuutteritehosteina ja pidän myös liiankin mahdollisena sitä, että jos se elokuva tehdään niin se ei tule olemaan kolmasosa vaan nykytavan mukaisesti jonkinasteinen uudelleenversiointi jotta voidaan myydä vanhaa uudella rusetilla. Joten voi olla etten todellisuudessa haluaisikaan kokea sitä, mutta kyllä Gremlinsin puute on vaivannut jo pitkään ja kolmannen elokuvan näkymättömyys on kakkosan lievästä floppaamisesta huolimatta ollut mielestäni aina yksi suurimpia mysteerejä Hollywoodin elokuvatuotantoja ajatellen. Jos ne muut niin miksi ei se?
IMDb esimerkiksi listaa kolmannen osan olevan tuotannossa, mutta viimeinen päivitys näyttää sekin olevan kahden vuoden takaa eikä siltikään siitä ole käytännössä mitään paria oletusta enempää kerrottavana.

1 kommentti:

Tuoppi kirjoitti...

Ghostbusterskin saa vielä yhden mahdollisuuden, joten miksei siis Gremlinskin.