lauantai 1. syyskuuta 2018

Venom (2005)

Louisianan perämetsässä teinit dokaavat ja kiusaavat harmittoman oloista autokorjaaja Rayta (Rick Cramer) niin on hänelle vain oikein, että samaiset teinit aiheuttavat auto-onnettomuuden jossa menehtyy vastaantullut voodopapitar jolla on matkalaukku täynnä demonikäärmeitä ja tokihan Ray uppoaa suohon pureskelevien luikertelijoiden kera. Siitäs sait kun olit kiltti ja ainoa erheesi oli olla olemassa joka teki sinusta limaisen perverssin teinityttöjen silmissä. Huonompi juttu muiden kannalta on se, että voodoopapittaren voodoomenoissa voodooihmisistä imettiin voodoopahuus pois ja pistettiin voodookäärmeisiin joita sitten säilytettiin laukussa ja nyt se pahuus siirtyi Rayhin joka nousee kuolleista tappamaan muun muassa noita teinejä. Ducktales, woohoo!
Yhdessä vaiheessa näemme ylösalaisin käännetyn kuplavolkkarin. Pahuus ei lepää koskaan!
Tämä oli niin tylsä elokuva, että sisältökuvaksi valitsen jotain elokuvan ulkopuolelta. Jep, tämä on hyvä:

Huvittavaa kuinka tätä oli ilmeisesti aikoinaan markkinoitu melkeinpä kauhun superelokuvana koska tuottajana oli Screamista hetkeksi kuumimmaksi käsikirjoittajanimeksi noussut Kevin Williamson ja ohjaajana Jim Gillespie joka vastasi Williamsonin vessapaperiin ilmeisessä humalassa räpeltämästä Tiedän mitä teit viime kesänä-kikkareesta. Vaikka haisikin tosi pahalta niin Tiedän mitä teit viime kesänä oli Williamson eran hittejä joten nyt kun he tätä varten palasivat yhteen, eivät he näköjään keksineet muuta kuin itsensätoiston. Ihan oikeasti, jos karsitaan käärmeet ja yliluonnollisuus eräänlaisine elävine kuolleineen pois on tämä Tiedän mitä teit viime kesänä suolla: teinit aiheuttavat puolivahingossa viattoman aikuisen miehen kuoleman ja kohta joku tulee maksattamaan kalavelkoja. Ja kun huomioidaan Tiedän-sarjan kolmas osa jossa on mukana nimenomaan sama tarina lisättynä yliluonnollisella elävällä kuolleella niin mitä hittoa tällä on annettavanaan? Paitsi tietenkin se, että Venom edelsi vuodella tuota Tiedän-sarjan kolmatta osaa, joten kun kerran siihen otettiin mukaan se supernaturaali niin ehkäpä tämän Venomin piti jo olla Tiedän osa kolme. Tai kenties sitten sen Venom osa kaksi. Hmm....
Sama se, kaikki ne ovat samanlaista mitäänsanomatonta sontaa, Venom vain tuli pahasti myöhässä bileisiin jotta olisi enää ehtinyt näkemään muuta kuin boolimaljaan oksentavia pissiksiä.

Venom on juonenkäänteiltään yllätyksetön, näyttelijät ovat niin mitänsanomattomia etteivät edes liian pienet paidat tee vaikutusta ja kaikki ideoista niiden esittämiseen on tehty liiaksi jo kauan sitten edesmenneen trendin vaatimusten mukaisesti, joten jo vuonna 2005 Venom oli pahasti vanhentunut ja elokuvana yksinkertaisesti tylsä. Jopa niin pitkästyttävä ettei jaksa edes iloita slashervaatimusten mukaisesta ruumislukumäärästä ja niiden mikä työkalu tällä kertaa-toteutuksesta. Liian vähän, liian myöhään ja liian väsyneesti. On vain ärsyttävää kun jokainen elokuvan ns. teini on keskenään niin värittömän samanlainen ettei yhden kuollessa edes huomaa muutosta joukossa. Eikä niin tee edes viidennenkään kohdalla.

Mainittakoon että Jim Gillespie ohjasi seuraavan tuotoksensa (tv-elokuva) kuusi vuotta myöhemmin ja sitä seuraavaan (jokin toimintaleffa) kului viisi lisävuotta, eikä sitten enää mitään jälkeen vuoden 2016.
Kevin Williamson puolestaan on ollut jo useamman vuoden ajan aktiivinen television puolella, mutta elokuvien suhteen on ollut huomattavan hiljaista. Tulossa: Scream the Video Game. Ei kun ihan oikeasti.

Tähdet: *

3 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Meinasin tämän tuossa jokin aika sitten katsastaa, mutta päädyin sitten lopulta tuijoittelemaan Orca - Tappajavalasta, kun en kuolemaksenikaan muistanut olinko sen katsonut vaiko en. Tätä se varhaisiän dementia teettää.

...noir kirjoitti...

Minunkin olisi kannattanut katsoa se Venomin sijaan.

Tuoppi kirjoitti...

Scream nelosestakin tehtiin näköjään peli, jota kukaan ei muista...

https://www.youtube.com/watch?time_continue=203&v=QQwnqVFNqgc