torstai 17. lokakuuta 2013

TV Thursday: antakaa nyt sille poloiselle oma sarja

"On niitä usein kulutettuja näyttelijöitä, jotka saavat aina pääroolin. On myös niitä jotka tuntuvat vilahtavan monessakin paikassa sivuhahmoina, mutta eivät pääse koskaan parrasvaloihin - kuka näyttelijä sinun mielestäsi ansaitsisi tilaisuuden esittää sarjan pääosaa?"

Tässä haasteessa kysytään näyttelijää, mutta jostain syystä mieleeni tulee enemmänkin tv-sarjojen hahmoja joiden voisin haluta nähdä saavan oman sarjansa. Eli niin kun Frasier siirtyi Cheersista nimikkosarjaansa ja valitettavasti Joey teki vastaavan siirron Frendeistä. Joten vaikka voisin toki heittää ilmoille nimiä kuten Brent Spiner, niin siinäkin kohdin enemmän mietin Spineria Datana kuin Spineria jossain jonkin sarjan Spinerina. Samalla totean itselleni, että yleensä se sarjan hauskin hahmo ei yksinään kuitenkaan ole niin hauska, kuin juuri siinä ryhmässä josta hänet alunperin huomasi. Siispä vaikka Joey oli ihan hauska Frendeissä, niin soolosarjassaan hän ei hahmona oikein kuitenkaan toiminut. Frasierit ovat harvemmassa, kuin epäonnistumiset. Vaikka onkin myönnettävä, että Joey oli hahmona se paras vaihtoehto saamaan oman sarjansa, sillä toisin kuin muiden frendien kohdalla, hänet pystyi heittämään mihin tilanteeseen tahansa ja kyseessä olisi aina sama Joey. Siitäkin huolimatta, ettei Joey-sarja nyt mikään tusinatuotosta ihmeellisempi sitten ollutkaan. Näin ollen näkisin mielelläni esimerkiksi Sabrina Teininoidan Salem-kissan omassa sarjassaan (ihan oikeasti), mutta en kuitenkaan oikein usko saman hahmon tehoon jos hän olisi koko ajan valokeilassa, sillä sivuhahmona hänkin varmasti toimii parhaiten.

Kuitenkin jos vastaan enemmän haasteen mukaisesti, niin Bryan Cranston toteutti sen parhaimman mukaan jo Breaking Badilla.

3 kommenttia:

Jessus kirjoitti...

Tuo Salem kissa oli kyllä ehdottomasti parasta koko tuossa "Sabrina"- sarjassa! Mutta tuskinpa kyseisessä hahmossa olisi ollut aineksia ihan omaan tv-sarjaan.

Occo kirjoitti...

^Komppaan Jessuksen kantaa, melkoista sitcomhömppäähän tuo sarja oli.

...noir kirjoitti...

Siksi Salem varmasti erottuikin joukosta ja vaikuttaisi sooloesiintyjältä, mutta ei varmastikaan olisi yhtä kiinnostava omillaan.