keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Perfect Stranger (2007)

Rowena (Halle Berry) on paskalehden paskajournalisti ja kolleganaan hänellä on Giovanni Ribisi, mikä ei ole koskaan hyvä asia. Rowenaa loukkaa se, ettei hän saa julkaistua sensaatiojuttua homostelevasta senaattorista ja vaikka pointti on tavallaan ihan hyvä, tuoda totuus esiin, niin saatanaako sitä pitää ajaa ihmisiä ansaan ja sitten käyttäytyä kuin raatokärpänen nauttimassa kyynelvirran tuskaa ja kärsimystä. Joten turha inistä jostain lehdistön vapaudesta, jos sitä käyttää pelkästään röhkivään populismiin ja tekosyynä muiden alistamiseen. Joten ihan yhtä perseestä olet kuin ihmiset joista teet räpellyksiäsi.
No kuitenkin, Rowenan ystävä josta hän ei edes pidä löydetään kuolleena ja murhaajaksi epäillään suuren mainostoimiston oksettavaa pomoa Harrison Hillia (Bruce Willis). Koska Rowenan tapettu ystävä harrasti nettiseksiä Hillin kanssa, on siinä siis syytä epäillä miestä murhaajaksi. Ihan loogista. Siispä aloitetaan sama meininki, mikä ei ole Rowenalle harvinaista, koska hänellä on tapana muutoinkin johtaa ihmisiä harhaan kaikenlaisilla nettifoorumeilla ja ihan oikeassakin elämässä. Eikä hän ole ainoa, sillä tässä elokuvassa kaikki kusettavat kaikkia ja tekevät sen koska ovat yrjökasoja..
Vastenmielinen Rowena pyrkii siis vastenmielisen Hillin läheisyyteen ja sitten tapahtuu helvetin tylsiä asioita (mikä ei ole muutos edeltävään osaan elokuvasta), koska tässä elokuvassa ole mielikuvituksen taikka yrittämisen häivääkään. Ja koska elokuvan tekijät eivät osanneet päättää (ihan oikeasti) kuka hahmoista on murhaaja, niin lopussa pitää tietenkin varmuuden vuoksi tehdä kaikista vuoron perään elokuvan pahis ja se pitää myös kertoa katsojille ääneen. Tunnetustihan olemme kaikki niin tyhmiä, ettemme ymmärrä pelkästään kuvan perusteella jonkun olevan tappaja, vaikka siinä kuvassa näytetään jonkun olevan tappaja.

Perfect Stranger on elokuva.
Valitettavasti.

Saatanan Bruce Willis!

Tähdet: ~
Perfect Stranger

Ei kommentteja: