tiistai 17. syyskuuta 2013

Movie Monday: mikä elokuva edustaa parhaiten lempi aikakauttasi?

"Eli mikä on teidän mielestänne elokuva, joka edustaa hyvin lempi aikakauttanne? Aikakauden ei tarvitse edes olla teidän lempiaikakautenne" hämmentää Movie monday ja tässä on minun vastaukseni.

Eikö olekin mielenkiintoista, että lähes aina kun elokuva sijoittuu lähitulevaisuuteen, niin kyseessä on jonkinlainen dystopia, jossa esimerkiksi muoviputkiin ja pölykapseleihin pukeutuminen ei ole harvinaista. Kun taas tuhansien vuosien päähän matkaamalla vaihtoehdoksi tarjotaan vaaleisiin kaapuihin pukeutunutta utopiaa, jossa kaikki on ainakin päällisin puolin harmoniassa. Ellei sitten tietenkin siellä tuhansien vuosien päässä odota maailmanloppu joka tulee menneisyydessä eli nykyisyydessä, tai vaihtoehtoisesti menneisyydessä estää.
Vähät minä siitä välitän, sillä uskoisin lempiaikakauteni elokuvissa sittenkin olevan villi länsi, jonka joku voi todeta sijoittuvan jonnekin 1800-luvun loppupuolelle, mutta minä sanon vuosien olevan jossain missä puhvelit soivat ja preeria tuulee. Vaikka jokainen Deadwoodin jakso sai minut näkemään westernunta, niin haavemaani ei koostu tilanteista joissa hikiset cowboyt ryömivät mudassa kärpästen kanssa, vaan John Fordmaisessa kanjoniratsatuksessa, jossa miehet ovat miehiä paitsi silloin kun ovat naisia ja hevosen nimi on Banjo tai Salama.

2 kommenttia:

Occo kirjoitti...

Missäs Fordin leffassa miehet ovat olleet naisia? O:

...noir kirjoitti...

"John Fordmaisessa", eli To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar