sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Welcome to the Jungle (2007)

Hmm, kannibaalielokuva jossa opetetaan, että kaupunki-ihmiset ovat oikeasti niitä sivistymättömiä. Yllättävää, eikö?

Vuonna 1961 New Yorkin kuvernöörin poika katoaa tutkimusmatkalla Uudessa-Guineassa ja tapaus synnyttää mediamylläkän ohella mittavat etsinnät. 30 vuotta myöhemmin joukko pissisnuoria lähtee palkkion toivossa etsimään kadonnutta miestä ja he törmäävät viidakossa kannibaaleihin jotka syövät heidät.

Vaikka lihansyöjä Carnosaurin tavoin olenkin, niin kannibaalielokuvat eivät juurikaan saa suunpieliäni vaahtoamaan ja rehellisesti sanottuna tämänkin leffan kohdalla mielenkiintoisin seikka tuntui olevan sen Kreikkalainen nimivaihtoehto Anthropofagoi, joka tietenkin toi mieleen umpisurkean, mutta yllättävän hauskoja keskusteluja synnyttäneen Joe D'Amaton Antropophagusin.
Kenties yllättäen se ei olekaan elokuvan mielenkiintoisin seikka, vaan se on tuo kuvernöörin pojan katoaminen, joka sattuu olemaan tositarina. Tottakai Welcome to the Jungle on fiktiivinen elokuva, mutta se sentään ottaa pohjakseen jonkinlaisen totuuden (johon kuuluu oikeasti teoria miehen päätymisestä kannibaalien vatsoihin) ja sekoittaa siihen oman tarinansa. Eihän se nyt tietenkään tarkoita, ettäkö tämä olisi kovinkaan hyvä elokuva, sillä sitä se ei ole, mutta onhan se lähtökohta ihan kiinnostava.

Welcome to the Jungle on tavanomainen found footage-elokuva jossa kehnot näyttelijät esiintyvät huojuville kameroille muka improvisoiden, mutta missään vaiheessa ei usko hetkeäkään kyseessä olevan mitään aitoa. D'Amaton elokuva sentään jää mieleen, tämä poistuu ensimmäisen suolentyhjennuksen mukana. Joten kannessa oleva kommentti siitä kuinka tämä on "viime vuosien kauhistuttavimpia elokuvia" pohjautuu todennäköisesti toteamiseen siitä kuinka kauhistuttavaa on, että katsoja tuhlaa tähän aikaansa.

Yksi asia mikä näissä löytöfilmileffoissa usein ottaa päähän on se, että niissä on tilanteita jolloin kameraa käyttävä ihminen ei todellakaan osoittaisi kamerallaan esimerkiksi perässään seuraavaa mörköä, vaan se heiluisi holtittomasti niin ettei kuvasta saisi oikeasti mitään tolkkua. Mutta ee-hei, aina muistetaan kuvata jahtaavaa torahammashirviötä. Tietenkään aina se ei haittaa, mutta etenkin tässä leffassa se häiritsee, sillä päähenkilöt eivät ole mitään muuta kuin pissiksiä joiden ei todellakaan usko uhan alla jatkavan kuvaamistaan, vaan pudottavan kameran niille sijoilleen ja juoksevan pakoon.

Tähdet: *
Welcome to the Jungle

Ei kommentteja: