keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Rakkaudessa ja Koripallossa (Love & Basketball, 2000)

Eräs naispuolinen tuttuni on erittäin suuri amerikkalaisen r&b-kulttuurin kannattaja, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa siis löysiä housuja, Beyoncen musiikkia ja muun muassa elokuvia kuten Rakkaudessa ja Koripallossa. Näin ollen se on hän joka tätäkin tuotosta katseltavakseni suositteli.

Quincy (Glenndon Chatman) ja Monica (Kyla Pratt) tapaavat ja ihastuvat toisiinsa pelatessaan muksuina koripalloa ja molemmat haaveilevat olevansa tulevaisuudessa tähtipelaajia. Quincyn esteenä on ammattilaiskoripalloilijaisä joka haluaa poikansa lukevan itsensä lääkäriksi tai joksikin muuksi tärkeäksi ja Monican pulmana on tyttönä oleminen, jonka vuoksi hänen tulisi unohtaa ns. poikien leikit. Quincy ja Monica kasvavat (Omar Epps ja Sanaa Lathan), mutta edelleen ongelmat ovat samat ja vaikka Monica kuinka harrastaa pelaamista, niin aina hänen NBA-unelmansa tuntuu olevan yhtä kaukana, kun taas Quincylla auvoisa koripallotulevaisuus näyttää olevan todellisuutta, mutta isä haluaa edelleen sitä "parempaa" elämää pojalleen. Seurustelusuhteen sijaan Monica ja Quincy luulevat haluavansa pysyä pelkkinä ystävinä, vaikka kaipailevat katseet ja hellämielisyys tappelujen välissä muuta väittääkin. Romanttinen yhteiselo on siis selviö ja Monicallekin alkaa kultainen koripalloelämä näyttämään mahdollisuuksiaan, mutta kestääkö rakkaus urheilu-uran mielialanvaihtelut, mustasukkaisuudet ja perheongelmat?
Tottakai.

Vaikka tämän elokuvan tarina kulkee tuttuja polkuja, niin kyseessä on hyvä esimerkki siitä kuinka vanha tuttavuus voi olla miellyttävä sellainen, eikä jotain jonka vuoksi puhelin pidetään vain värinähälytyksellä.
Näyttelijät tekevät uskottavaa työtä ja tärkeimpänä Eppsin sekä Lathanin välillä on suurta lämpöä, jonka vuoksi heidän hahmojensa ystävyyden ja rakkauden syleilyyn on helppo uppoutua. Siinä kaikki ja hyvä soundtrack.

Tähdet: ***
Rakkaudessa ja Koripallossa

Ei kommentteja: