keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Mystery, Alaska (1999)

Alaskalaisessa Mysteryn kylässä kaikki pyörii luistelun ja jääkiekkoilun ympärillä, jopa niin paljon että siellä oikein luistellaan koulu- ja työmatkat, ja ruokakin kannetaan mailoilla. Wow! Extreme!
Kylän jääkiekkojoukkue saa innokkuudellaan lehdistön innostumaan heistä ja pian huomiota haluavat tahot järjestävät näytösottelun New York Rangersin kanssa.
Siellä ovat he tähdeksi haluavat, koomiset sivuhahmot ja veteraani (Russell Crowe) jota pidetään liian vanhana ja jolle tämä on viimeinen keino todistaa kykynsä.
Loppu on minuuteissa mitattuna hieman liian kaukana.

Ei ole suurikaan mystery miksi tämä elokuva jäi aikoinaan pienelle huomiolle, sillä mieltänostattavasta (tai sellaiseksi tarkoitetusta) perustarinasta ja lukuisista tutuista, jopa hyvistä näyttelijöistä huolimatta kyseessä on niin persoonaton altavastaajakertomus, että jo alkutekstien aikana luulee nähneensä sen lukuisia kertoja aiemmin ja unohtaneensa yhtä nopeasti. Eli kyseessä on yksinkertaisesti vain ja ainoastaan ihan kiva elokuva, jolla on mukavan lämmin sydän, mutta ei laisinkaan varsinaista yritystä nousta pienestä suureksi.

Tähdet: **
Mystery, Alaska

Ei kommentteja: