tiistai 11. joulukuuta 2012

Movie monday: Disney song

"Mikä on sinun suosikkisi Disney-elokuvien ikivihreistä lauluista? Voit myös kertoa mielipiteesi siitä, suositko suomenkielistä, englanninkielistä vai kenties jotain ihan muuta."

Suosikkini Disneymusiikista ei ole englanninkielinen, saati sitten suomeksi dubattu, sillä se on instrumentaalimusiikkia Fantasian klassiseen tapaan. Koska nyt kuitenkin haetaan nimenomaan Disneylaulua, niin silloin erinomaista valinnanvaraa löytyy aina Dick van Dykesta laulamassa nuohoamisen onnesta Maija Poppasessa, Pienen Merenneidon sushiainekset karkeloimassa Under the Sean tahtiin, rakastavaiset laulamassa Hakuna Matatasta Jellonakuninkaassa, etc.
Kuitenkin oikeasti kovimmat Disneylaulut ovat Ducktalesin ja Ch-ch-chip 'n Dale Rescue Rangersin tunnuslaulut. Ne ovat silkkaa parhautta ja kun ne jäävät korvamadoiksi, niin niiden matojen haluaa siellä pysyvän ja sinne kotinsa tekevän.

Disneymusiikista, tai pikemminkin levyistä tuli mieleeni tämä Disney Travel Songs-äänite jota olen aika ahkerastikin soitellut kotonani.
Osa kyseisen cd:n kappaleista on kenen lie studiomuusikoiden ääntelemiä, mutta noin puolesta sisällöstä vastaavat Mikki ja Minni Hiiri sekä Hessu Hopo ja kun kuulee Hessun laulavan she'll be comin' round the mountainin, niin enää ei Johnny Cash olekaan se karismaattisin laulaja.

Ei kommentteja: