torstai 15. syyskuuta 2011

Uusi sarjakuvalehti: Smurffit

Tämä ei nyt liity elokuviin, mutta asia ottaa minua niin suunnattomasti päähän, että siitä on pakko avautua (kollegojani olenkin jo kyllästymiseen asti kiusannut.)

Noin viikko sitten ilmestyi uusi lastenlehti, Smurffit ja Egmontin sivusto kertoo siitä muun muassa seuraavaa:
"... sisältää sarjakuvia, puuhia ja muuta mukavaa lapsille ja koko perheelle."
Sepä kiva, minä pidän Smurffeista (okei, siis Strumffeista) todella paljon ja muutenkin jonkinlaisena sarjakuvaintoilijana olin iloissani kuullessani Smurffit-lehdestä. Olkoonkin vaan että kyseinen lehti toimii enemmän kuin hieman samoista henkilöistä kertovan elokuvan promootiovälineenä, niin silti Smurffit rulaa 4eva, dyyds! ja minä olin enemmän kuin valmis smurffaamaan lehden itselleni. Sitten kahvitauolla (minä en juo kahvia) astelin lehtitelineen luokse aikeenani ostaa lehden itselleni, mutta väkivaltainen totuus iski silmiini kuin puukkokirvesmurhaaja:
"8,95€, 32 sivua."
KAHDEKSAN EUROA YHDEKSÄNKYMMENTÄVIISI SENTTIÄ!
Siis lähes 10 euroa Aku Ankka-lehden kokoisesta sarjakuvasta, jonka sivuista osa uhrataan joillekin leviathanin tehtäville. Ja se julistekin vaatii takakannen leikkaamista irti.
KYMMENEN EUROA! Eli puolet 20:n euron setelistä, joka on jo yli sata markkaa vanhaa rahaa.
YLI SATA EUROA YHDESTÄ SARJAKUVASTA JONKA LUKEE NOPEAMMIN KUIN EHTII EDES AVATA KOKO LEHTEÄ!

Ei mutta ihan oikeasti, kuka Tauski Peltonen on uuden Smurffit-lehden hinnoitellut? Kun kerran kyseessä on uusi lehti ja sen ensimmäinen numero, niin eikö olisi jotenkin loogisempaa houkutella lukijoita normaalia alhaisemmalla hinnalla, joka sitten nousisi parin numeron jälkeen oikealle tasolleen, joka ei silti olisi 8,95€.
Ilman erikoisalennustakin lehti kelpaisi minulle, jos se vain olisi inhimillisesti hinnoiteltu.
Samaan kokoluokkaan kuuluvat lehdet kuten Karvinen ovat jotain päälle neljä euroa normaalihinnaltaan ja yksi Suomen suosituimmista lehdistä Helsingin Sanomien ohella, Aku Ankka maksaa normaalisti vain 2,60€.
Sitten vielä samassa lehtitelineessä olevat pehmeäkantiset versiot Ankantekijät-sarjan kirjoista maksavat 8,90€ ja sisältävät 184 sivua.

Jos uuden Smurffit-lehden sivuja ei ole valeltua crackillä, niin se ei ole hintansa väärti ja valitettavasti uskon Smurffien elävän yhtä pitkän ja onnellisen elämän kuin AKU-miestenlehti, joka yhden numeron jälkeen katosi kuin Jimmy Hoffa. Ja sekin sentään tajusi käyttää ainoan numeron houkutteena alhaista 1,90 euron hintaa. Huvittavasti sen yli 160 sivuisen lehden normaalihinta olisi ollut 8,50€, eli jopa se sontaopus olisi ollut halvempi kuin Smurffit.

Joten Smurffit-lehden hinnan on laskettava, tai kaikki saavat (toivottavasti) herpeksen ostaessaan sen.

Tätä ei järki smurffaa, mutta smurffattaa niin että smurffi pimenee.

Ps. Kannessa lukee, että mukana ovat kaikki leffasuosikkini, mutta olen takuuvarma ettei siellä ole mitään 2001: Avaruusseikkailuun liittyvää.

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Ei tule olemaan kovin pitkäikäinen lehtykäinen mikäli hinta pysyy jatkossakin noin korkeana...

...noir kirjoitti...

Aivan