maanantai 22. elokuuta 2011

Movie monday: Ihan naurettavaa

Panokseni Movie Monday-haasteeseen jossa aiheena Ihan naurettavaa
.
.
.
"Onko jossain elokuvassa olemassa kohtaus joka naurattaa joka ikinen kerta? Onko kohtausta joka hymyillyttää jo ajatuksena?"
Totta Mooses on ja niitä onkin useampia joiden pelkkä ajatteleminenkin saa hykertelemään.
- Kun Top Secretissa Val Kilmerille esitellään vastarintaliikkeen jäseniä ja Déja Vu-niminen henkilö puntaroi ovatko he tavanneet aiemminkin.
- Kun Robert Stack ottaa aurinkolasit pois päästään elokuvassa Hei Me Lennetään, vain paljastaakseen niiden alla olevan toiset aurinkolasit.
- Kun Harry Shearer ei pääse Spinal Tapissa ulos siitä "herneenpalkosta."
- Pelkkä Superhulttion lähtökohta jossa todetaan, että Steve Martinin hahmo on valkoinen mies joka on syntynyt köyhään mustaan perheeseen.
Ja joitakin muita.

Mutta nyt haluan kuitenkin ottaa esille yhden kohtauksen joka sai minut repeämään totaalisesti, putoamaan sohvalta, haukkomaan henkeä ja kyseessä ei ole edes mitenkään muutoin kummoinenkaan elokuva. Nuo Top Secretit ynnä muut ovat muutenkin mielestäni hyviä komedioita ja sisältävät useita loistavan hauskoja kohtauksia, joten niiden hauskuus ei ole minkäänasteinen yllätys. Sitten kun tulee katsottua jokin tasapaksu Periskooppi Pystyyn-sarjan komedia, niin ne saattavat olla ihan kivoja, mutta harvemmin niistä jää mieleen mitään kaikkien aikojen hauskimpia kohtauksia. Olikin siis suuri yllätys kun Will Ferrellin ja John C. Reillyn elokuva Velipuolet sisälsi kohtauksen joka nousi omalla parhaimpien ja hauskimpien kohtausten listalle (siis pääsisi jos tekisin sellaisen.)
Velipuolet on sellainen ihan ok komedia jossa on useampia hymyä herättäviä kohtauksia ja porukalla katsoessa se saattaa jopa aiheuttaa naurunpurskahduksia, mutta enimmäkseen se päätyy samaan sarjaan kuin vaikkapa Talladega Nights, Happy Gilmore, Pineapple Express, etc. Eli ihan ok, ei juuri enempää taikka vähempää. Velipuolissa kuitenkin on kohtaus jossa Reillyn ja Ferrellin hahmot ovat nukkumassa, kunnes heidät sitten herätetään kesken unien ja äkkiherätyksen aiheuttamana molemmat sanovat jotain mitä nuoriso kutsuisi randomiksi. Reillyn heräämiskommentti on näille elokuville tyypillinen alapäävitsi, mutta Ferrell mumisee äkkiherätyksessä "i'll kill you Leonard Nimoy." Hitto minä putosin. Se oli niin outo valinta repliikiksi, että se tuli todellakin puun takaa. Ja vitsi rupesi naurattamaan myöhemminkin kun rupesin miettimään, että mitä pirun unta Ferrellin hahmo muka olisi nähnyt jos tuo repliikki olisi reagointia siitä heräämiseen. Tuollaiset yllätykset ovat syy miksi minä jaksan ylipäätään katsoa elokuvia joiden oletan/tiedän olevan enimmäkseen keskitasoa.

1 kommentti:

Tuoppi kirjoitti...

Horatio Cainella on vielä paljon opittavaa, mitä tulee aurinkolasien kanssa pelleilyyn :D