tiistai 9. elokuuta 2011

Movie monday: Ärsyttävin elokuvahahmo

Panokseni Movie Monday-haasteeseen jossa aiheena Ärsyttävin elokuvahahmo
.
.
.
Pelkkä tämänkertaisen haasteen otsikko (eli itse haaste, d'oh!) sai julmetun pitkän hahmolistan kulkemaan mieleni silmien edestä. Niitä on nimittäin hyvin hyvin paljon sellaisia elokuvahahmoja joita en siedä ja en varsinkaan kestäisi päivää heidän seurassaan ilman, että tarttuisin lähimpään lääkepurkkiin, sisälsi se sitten mitä tahansa.

Jokainen Chris Farleyn roolisuoritus käy hermoilleni HULK SUUTTUU!-tavalla, mutta pyrin ajattelemaan tätä aihetta nimenomaan hahmojen, en heidän esittäjiensä kautta, niinpä jätän Farleyn pois. Hän tuntui esittävän aina samaa mahdollista omaa itseään, joten hän ei kenties ollut elokuvissaan tarpeeksi fiktiivinen hahmo kelvatakseen luomieni rajojen sisälle.

On olemassa muutama sellainen hahmotyyppi jotka eritoten saavat sappeni kiehumaan, mikä ei nyt tarkoita ettäkö ne suututtaisivat aina, mutta ne ovat lähes poikkeuksetta sellaisia jotka taiteilevat nerokkuuden ja totaalisen ydintuhoturkistarhauksen välillä.

A. Tekonokkelat näsäviisastelijat kuten Juno, joiden Daa-puhetapa on elokuvissa aika usein suht' terävästi kirjoitettua, mutta auta armias jos joutuisi koko päivän viettämään jonkun Junon kanssa niin silloin murha-itsemurha kuulostaisi erityisen miellyttävältä.

B. Tarpeettomasti itsesäälittelevät hahmot kuten Twilightin Bella.
Elokuva kun on todellisuusarvoltaan aina jossain suhteessa mustavalkoinen ja meidän tulee pystyä esimerkiksi uskomaan parin tunnin aikana tapahtuvan mahdollinen koko elinikä ja sitten kun meille tarjotaan hahmoa joka ruikuttaa olevansa tosi outsider, ruma ja kaikkea ei-niin-mieltä-ylentävää niin se tulee luoda aukottomana, koska liian helposti hahmoa ja hänen ympäristöään katsomalla emme näe mitään joka tukisi tätä surkeuden olotilaa. Bella esimerkiksi on juuri näitä hahmoja, joiden pahaa oloa ei usko vaikka kirveellä hakattaisiin.
Parodian kohteenakin tuttu seikka on tämä ruma ankanpoikanen-idea jossa silmälasien poisto paljastaa joutsenen, mutta sitten ihmettelee että mitä vikaa siinä aikaisemmassa oli. Kyseessähän oli muutenkin koulun hotein beibi. Sitten on juuri joku Bella jolla on rakastava perhe, rakastavia ystäviä, niin hän menee ja vinkuu olevansa koko ajan yksin ja kuinka kukaan ei välitä hänestä. Hänen ei oikeasti tarvitse edes ottaa niitä laseja pois, jotta me kaikki näkisimme hänen olevan vain vinkuipana.
Okei, ihminen voi olla yksin seurassakin, mutta hei, se mustavalkoisuus.

C. Rasittavat hölösuut kuten oikeastaan kaikki Chris Tuckerin esittämät hahmot ja muun muassa Mallratsista tuttu Jay, joka vonkuu kuin palosireeni suoraan korvaan ja tauotta. Siinä eivät mitkään Jedimeditaatiot auta, kun tekisi mieli survoa ne fuckit takaisin sinne pussymouthiin.

Mutta etenkin...

D. Vanhat lapset jotka ovat koko ajan aikuisia fiksumpia ja vaikka tässä sarjassa on olemassa hienojakin hahmoja, kuten A.I.:n ikuisuusmuksu, niin etenkin alalajikkeeseen kuuluvat kauhukakara-hahmot saavat puremaan hampaat halki ja suonet poksumaan kuin popcorn. Yksin Kotona-elokuvien Kevin on näitä hahmoja jotka aiheuttavat nonstoppina vanhemmilleen harmaita hiuksia, tuhoavat puoli kaupunkia ja lopussa saavat kuitenkin kaiken anteeksi, mutta heti seuraavana päivänä he tekevät täsmälleen saman. Ja aina nämä lapset tietävät kaiken paremmin kuin aikuiset ja hierovat syyläisiä sylkiviisastelujaan päin naamaa ilman todellisia seuraamuksia.
Kevin nyt saa vähän synninpäästöä syystä, että hän oli kuitenkin jonkinlainen olosuhteiden uhri. Mutta jos tästä kauhukakara-hahmosta haluaa tehdä uskomatonta tuskaa jolloin vyö esiin-asennekaan ei ole tarpeeksi tehokas ratkaisu, niin palkataan kauhukakaraa esittämään yli 40 vuotias mies ja lopputulokseksi saadaan Martin Shortin Clifford.
Tämä on ihan silkkaa kauhuelokuvaa kun lasta esittää aikuinen mies ja sitten tämä lapsi suurinpiirtein vetää koko elokuvan ajan Charles Grodinia turpaan, mutta lopputwistinä ei paljastetakaan hänen olevan aikuinen, vaan pelkkä kuriton kakara.

Kuitenkaan edes Clifford ei ole se kaikkein ärsyttävin hahmo, mutta hän olisi ollut sitä jos tämä valintani ei olisi juuri tovi sitten saanut elokuvaa itsestään aikaiseksi. Ennen esiripun nousua mainitsen kuitenkin vielä muutaman ärsyttävän irtohahmon.
- Poliisiopistojen Hooks jolla on joka ainoassa esiintymisessään tasan yksi vitsi, eikä sekään ole hauska. Eli tämä juttu jossa hän vikisee hiljaa arkaillen ja sitten lopussa huutaa kimeästi.
- Cabin Feverin Dennis, eli se kakara joka huutaa "pancakes!"
- Se isosuinen bumerangia heittävä kakara Mad Maxista.
- Jar Jar Binks.
- Robocop kakkosen vinkupormestari.

Kaikesta huolimatta suurinta tuskaa tuottaa Fred.

Kyllä, se saatanan pottapäävinkuja joka jostain helvetin syystä oli yhdessä vaiheessa Youtuben suosituin. Ei millään pahalla hyvät ihmiset, MUTTA MITÄ HELVETTIÄ?!
Terskalta näyttävä pikkuoravaääninen itkupilliegoistivalittajaääliö ja sitten sellainen oksetus on Youtuben suosituin? Ja jos pelkkä ajatus Fredistä levittämässä paskaa tubessa ei riitä, niin sitten joku vaginan aivovaurioinen meni vielä ehdottamaan tuolle pässinkivekselle elokuvantekoa ja tottakai Fredin kaltainen opportunistisaasta tarttui ajatukseen.
Fred ei ole muuta kuin kovaääninen pentu vetämässä itkuraivareita kaupan lattialla koska ei saanut jotain perkeleen pillimehua ja sellaista käytöstä ei tule ruokkia, vaan heitetään se järveen oppimaan uimaan ja toivotaan ettei se opi.

Ja hiukan epäilen, että Fred saattaisi olla Saatana. Hmm...

6 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Täytyy myöntää, etten ole moisesta Fredistä (ei se laulaja) koskaan kuullutkaan, vaikka Youtubessa aika paljon väliin pyörinkin. Ja nyt kuin luin kirjoituksesi, en pidä niin väliäkään törmätä häneen... :D

...noir kirjoitti...

Joo, älä.
Tiedän että uteliaisuus saattaa herätä ja tekee mieli vilkaista edes yksi Fredin video tubesta, koska näin kävi minullekin. Mutta se yksi video riittää ja olet kirottu ikuisesti.

horrendous kirjoitti...

Siis mitä, Fredistä tehty leffa? Joo ei kiitos! Olen aika järkyttynyt.

...noir kirjoitti...

Valitettavasti

Anonyymi kirjoitti...

what, kuka toi on? Näyttää kamalalata...

...noir kirjoitti...

Tieto lisää tuskaa