maanantai 29. elokuuta 2011

Movie monday: I eat green berets for breakfast

Panokseni Movie Monday-haasteeseen jossa aiheena I eat green berets for breakfast, eli mitä ilmeisemmin Conan O'Brienin uusi tuleminen.
.
.
.
Movie monday utelee tällä kertaa suosikkia testosteronia pursuavista elokuvista ja koska minä, kuten niin monet muutkin olen kasvanut juuri toiminnan suhteen lihaskimpputähtien ja päähän potkijoiden kanssa ja niinpä korttipakasta nousee nimiä kuten Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Chuck Norris, Steven Seagal, Jean Claude Van Damme, David Bradley, Carl Weathers, Jeff Speakman, etc.
On kuitenkin aika helppo eritellä näistä tekijöistä niitä hyviä elokuvia ja guilty pleasureiksi niitä ei tohdi sanoa sillä ylpeänä ilmaisen pitäväni niistä.

Voisin sanoa, että Predator on kenties laadullisesti parhain voimamies-elokuva ja se jos mikä sisältää lihasta lihaksen päällä. Toisaalta taas Cobra on noussut kaikessa hupsuudessaan hyvin korkealle minun listoillani, mutta erona Predatoriin on se, että Cobra on pikemminkin tahattoman hauska kun Predator on oikeasti tyylillä tehty elokuva.
Yksi testosteronileffa josta muistan pitäneeni muksuna kuin hullu puurosta oli Peacemaker. Ei, ei se George Clooneyn puuduttavuus, vaan Robertien Forster ja Davi tähdittämä leffa jossa avaruuden superkyttä jahtaa avaruuden superpahista Maassa ja sitten hypitään ihan saatanasti ilmassa, ammutaan niin maan perkeleesti ja yhdessä kohtauksessa sankari työntää kätensä vatsassa olevan haavan kautta selkäpuolelle ottaakseen sieltä pistoolin. Golly!

Ystäväni Testostotoro-elokuviin liittyen kaikkien aikojen parhaimpana Äijäilykohtauksena pidän sitä Commandon kohtausta jossa Ah-nuld roikottaa David Patrick Kellya jyrkänteen reunalla ja sitten seuraavat nämä sanakokoelmat:
"Remember, Sully, when I promised to kill you last?"
"I lied."


Mistä tulikin mieleeni, että muistatteko nämä opetukselliset animaatiot joiden nimenä oli aina Olipa Kerran Ihminen, Olipa Kerran Avaruus, ja näin pois päin. No, siinä oli aina kaksi ns. pahishahmoa ja David Patrick Kelly näyttää ihan toiselta heistä. Katsokaa vaikka.


Joten sanon, että paras testosteronikohtaus löytyy Commandosta, paras laadukas (miten sen nyt sitten haluaakaan tulkita) testosteronielokuva on Predator, mutta lukumääräisesti eniten kicksejä olen varmaan saanut tämänkaltaisista elokuvista.

Yeah baby yeah!

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Tuota mainitsemaasi Peacemakeria olen etsinyt jo pidemmän aikaa. Toistaiseksi ei ole osunut vielä kohdalle. Mutta toivo elää yhä.. ja usko siirtää vuoria nääs...:D

...noir kirjoitti...

Jos löydät niin vinkkaa minua oikeaan suuntaan, sillä kovasti haluaisin itsekin palauttaa sen kokoelmiini.